Publicerad 2021-12-10 i kategorin Solskydd inomhus

5 tips för minskad insyn i dina fönster

Gardiner som ger minskad insyn.

Om man har fönster som vetter mot grannar eller vältrafikerade vägar kan det lätt kännas som att man bor i ett akvarium, dit alla kan se in och inskränka på ens privatliv. Som tur är finns det enkla och effektiva sätt att minska insynen. Här delar vi med oss av fem av dem!

Så kan du minska insynen i dina fönster 

Under de senaste åren har det blivit allt populärare att bygga bostäder med många fönster och stora glaspartier. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att det bl.a. leder till ett härligt ljusinsläpp.

Som bekant är det däremot inget gott som inte för något ont med sig. En av nackdelarna med fönster och stora glaspartier är nämligen att det leder till ökad insyn. Något som kan vara extra jobbigt om man har fönster som vetter mot nyfikna grannar eller vältrafikerade vägar.    

Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att minska insynen i dina fönster:

1. Persienner

För att minska insynen i dina fönster kan du med fördel förse dem med klassiska persienner. Vinkla lamellerna för att reglera insynen och styra hur dagsljuset faller in genom dina fönster.

Hos oss på Persiennteamet har du möjlighet att beställa måttanpassade och skräddarsydda persienner i en mängd olika material, färger och utföranden.

Läs mer om våra persienner.

2. Plisségardiner

Plisségardiner är en av de mest flexibla lösningarna när det kommer till insyn och solskydd. Framförallt om du väljer en plisségardin med upp och ner-funktion. Med dessa kan du nämligen justera gardinen i höjdled och därigenom välja om du vill prioritera insyn, solskydd eller både och.

Läs mer om våra plisségardiner.

3. Lamellgardiner

Om du har stora fönsterpartier är inte persienner eller plisségardiner att föredra. Då är lamellgardiner ett bättre alternativ. Med dessa kan du nämligen flytta lamellerna i sidled samt vinkla dem i önskat läge för att stänga ute både nyfikna blickar och sol.

Läs mer om våra lamellgardiner.

4. Markiser 

Vill du hellre satsa på ett utvändigt sol- och insynsskydd kan traditionella fönstermarkiser vara ett passande alternativ.

Läs mer om våra markiser.

5. Vertikalmarkiser

En nackdel med traditionella markiser är att de begränsar dina möjligheter att se ut. Med vertikalmarkiser får du det bästa av båda världar – du minskar insynen i dina fönster och stänger ute solens varma strålar, samtidigt som du själv kan se ut!

Läs mer om våra vertikalmarkiser.

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du önskar hjälp att hitta en passande insyns- och solskyddslösning för just dina förutsättningar och behov, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi erbjudet ett stort utbud av gardiner, markiser och persienner som kan måttanpassas och skräddarsys efter just dina behov. Ytterligare en fördel är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på de olika alternativen (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd.