Publicerad 2018-08-06 i kategorin Solskydd utomhus

5 fördelar med persienner för utomhusbruk

I större fastigheter som kontor och skolor finns det många gånger ett problem med för varma temperaturer och höga driftkostnader under sommarmånaderna. Som tur är finns det en enkel och kostnadseffektiv lösning på problemet – persienner för utomhusbruk!

 

Innehåll 

  • Därför bör du använda persienner för utomhusbruk
  • En fasadpersienn – många möjligheter
  • Ta hjälp av en fackman

 

Därför bör du använda persienner för utomhusbruk

Det finns många fördelar med att använda persienner för utomhusbruk, även kända som fasadpersienner. De används framförallt på större fastigheter som kontor, skolor, sjukhus men även på privata bostäder.

Fördelarna med att använda denna typ av persienner är som sagt många men framförallt minskar de behovet av såväl belysning som aktiv kylning under de varma sommarmånaderna. Något som i sin tur leder till ett behagligare inomhusklimat samt minskade driftkostnader.

Tack vare lamellernas utformning så stannar solens värme utomhus samtidigt som ljuset leds in i rummen på ett behagligt sätt. Det annars så starka solljuset som skapar irritation för ögonen blir nu istället allmänljus som är behagligt för såväl ögon som knopp.

 

En fasadpersienn – många möjligheter

Nu när du har bättre förståelse för fasadpersiennernas fördelar, tänkte vi berätta mer om vår högeffektiva utomhuspersienn som fångar upp till 92% solens värme och kan anpassas för att passa just er fasad!

Den fasadpersienn vi tillhandahåller heter President och är enligt vårt tycke den bästa utomhuspersiennen på marknaden. Inte nog med att den har många goda egenskaper så kan den även enkelt anpassas. Välj enkelt vilken bredd du önskar på lamellerna och någon utav det många färgerna för att få en persienn som matchar din fasad.

fasadpersienner

Inte nog med att du kan anpassa persiennens utseende, har du även möjlighet välja en manövreringstyp som faller dig i smaken. Som standard levereras samtliga President persienner med invändig vev, men som tillval har du möjlighet att manövrering med lina eller motor.

Väljer du att motorisera dina persienner så kan de dessutom förses med fjärrkontroller alternativt sol- och vindautomatik, vilket innebär att de automatiskt anpassar sig efter utomhusklimatet.

 

Ta hjälp av en fackman

Som du märker är fördelarna med persienner för utomhusbruk många. Om du önskar att beställa fasadpersienner och behöver hjälp med installationen, kan du med fördel ta hjälp av oss på Persiennteamet.

Vi har över 25 års erfarenhet av att hjälpa både privatpersoner och företag med allt som rör solskydd och installationer. Vår kunniga och trevliga personal guidar dig gärna igenom de olika valmöjligheterna och hjälper dig genom hela processen – från beställning till installation. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!