Publicerad 2018-04-06 i kategorin Solskydd utomhus

Så väljer du rätt Vertikalmarkiser

Upplever du att ljusinsläppet och värmen i din bostad är alldeles för hög? Eller kanske har du ett behov av att släppa in solljuset men stänga värmen ute? I så fall kan det vara ett bra alternativ att investera i vertikalmarkiser!

 

Innehåll 

  • Vad är vertikalmarkiser?
  • Fördelar med vertikalmarkiser
  • Automatik
  • Olika typer av vertikalmarkiser
  • Rådfråga ett proffs

 

Vad är vertikalmarkiser?

Till skillnad från mer traditionella fönstermarkiser löper denna typ av markis, precis som namnet antyder, vertikalt längs utsidan av fönstret. Fördelarna med detta är många men en utav dem är hållbarheten. Eftersom de markiserna löper vertikalt och är utrustade med robusta styrskenor längst kanterna är de nämligen optimala att använda vid påfrestande väderförhållanden.

 

Fördelar med vertikalmarkiser

I Sverige har vi fyra väldigt varierande årstider som alla ställer olika krav. Under de kallare månaderna får markiserna utstå hårda väderförhållanden samtidigt som vi går och längtar efter varmare dagar. När sommaren väl kommer är det lätt hänt att det blir för mycket och vi istället söker oss till skuggan.

Har du dessutom stora glaspartier i hemmet kan solen snabbt bli till besvär och förvandla det till en bastu. Något som enkelt går att förhindra med hjälp av en vertikalmarkis som effektivt skuggar fönstret och stänger ute värmen.

När det kommer till dessa typer av markiser går de att få med en mängd olika väver beroende på vad du har för behov. Ett väldigt praktiskt och populärt alternativ är dock Screen-materialet, vilket kort och gott är en genomsiktlig glasfiber som är belagd med PVC. Något som gör att värmen och solljuset stängs ute samtidigt som du fortfarande kan se ut och njuta av utsikten.

Tack vare att markiserna installeras direkt på fönstret har de dessutom inga utstickande delar, vilket gör att de nästan smälter ihop med fasaden och skapar ett väldigt tilltalande utseende.

 

Automatik

En annan stor fördel med vertikalmarkiser är att de kan automatiseras, vilket innebär att du enkelt kan kontrollera dem via din smartphone, surfplatta eller dator. Oavsett var i världen du befinner dig. Perfekt för dig som önskar ökad bekvämlighet och ett smart hem.

På Persiennteamet arbetar vi uteslutet med Somfy som är världsledande inom ämnet. Vi är dessutom certifierade Somfy experter, vilket innebär att vi är utbildade på deras motorer och automatik.

För dig som önskar helt självgående markiser kan de dessutom utrustas med Home Motion. På så sätt sköter de sig helt själva, även när du inte är hemma. Med hjälp av en timer eller av solens rörelser kan markiserna röra sig upp och ner för att alltid hålla önskad temperatur. Självklart kan du även kontrollera dem manuellt med hjälp av ett enkelt knapptryck.

 

Olika typer av vertikalmarkiser

Som nämnts tidigare finns det en mängd olika typer av vertikalmarkiser. Nedan kan du läsa mer om de som vi på Persiennteamet saluför:

 

Harol SC700 

Harol SC700 är en så kallad Screen, vilket lämpar sig utmärkt för dig som vill släppa in en del av solljuset men behålla en behaglig rumstemperatur. De lackerade sidoskenorna går att få i en mängd olika färger för att kunna matcha ditt hus.

 

VS24-44

Även VS24-44 är en Screen som lämpar sig utmärkt att använda på såväl privatbostäder som butiker och kontorsfastigheter. De monteras enkelt på vägg, fönsterfoder eller nisch och går att få i en mängd olika färger.

 

Z599 zip-screen

Z599 zip-screen är en mycket hållbar markis som enkelt står emot väder och vind eftersom väven monteras via en blixtlåslösning i skenorna. Kort och gott en väldigt driftsäker markis som lämpar sig utmärkt att använda på husfasader.

 

ZS82

Likt ovanstående modell är även ZS82 utrustad med den praktiska blixtlåsfunktionen, vilket gör att den lämpar sig utmärkt även i de mest vindutsatta förhållandena. Ytterligare en fördel med denna modell är att den inte ger någon ljusspringa kring kanterna.

 

Rådfråga ett proffs 

Vi hoppas nu att du har bättre koll på vertikalmarkiser och dess egenskaper, samt vilka olika modeller som finns tillgängliga. Om du fortfarande är osäker på vilken typ av markis som bäst uppfyller dina behov är du varmt välkommen att rådfråga vår kunniga personal som guidar dig igenom de olika alternativen. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, välkommen!