Publicerad 2018-04-06 i kategorin Solskydd inomhus

Hissgardiner – För ett dekorativt hem

Är du på jakt efter en gardin som både ska vara dekorativ, men även fylla ett praktiskt syfte genom att ge insynsskydd, samt skydda mot sol och värme? Då kan en hissgardin vara ett helt rätt alternativ för dig och din bostad!

 

Innehåll 

  • Vad är en hissgardin?
  • Egenskaper & Användningsområden
  • Faktorer som påverkar priset
  • Automatik
  • Rådfråga ett proffs

 

Vad är en hissgardin?

Hissgardiner, eller roll-up gardiner som de också kan kallas, är praktiska gardiner som enkelt kan rullas upp och ned efter behov. Tack vare dess smarta utformning är de ett utmärkt alternativ för dig som vill variera utsikten genom fönstret, samt kunna skärma av mot både insyn och ljus. Det är också tack vare utformningen som den fått sitt namn.

 

Egenskaper & Användningsområden

En stor fördel med hissgardiner är att de kan varieras i all oändlighet, vilket också gör att de kan användas i alla typer av rum. Gardinerna är vanligtvis försedda med ett mjukt tyg som går att få i en mängd olika färger. Den starka textila känslan skapar verkligen ett unikt och dekorativt inslag i husets alla rum, samtidigt som gardinerna ger dig ett effektivt sol- och insynsskydd.

En annan stor fördel med tyggardiner är att de kan sys på olika sätt för att matcha din övriga inredning. Varför inte sy dem i samma stil som soffan? Som du märker är valmöjligheterna många, vilket inte alls gör det svårt att skapa en hissgardin som passar just ditt hem och inredningsstil.

För dig som är extra ljuskänslig och vill få ett ytterligare skydd mot solens strålar, går det även att få gardiner med mörkläggande väv. På så sätt kan du enkelt anpassa ljusinsläppet efter dina behov och det går även att få väv för total mörkläggning. Tänk dock på att det alltid kommer att komma igenom ljus på sidorna om du inte kompletterar med sidoskenor.

Det är däremot inte enbart utseendet och mörkläggningseffekten som går att anpassa på dessa gardiner, utan även storleken. Något som gör hissgardinerna till ett utmärkt val även till stora fönster och fönsterpartier.

 

Faktorer som påverkar priset 

När det kommer till hissgardiner hör de till det billigare prissegmentet, vilka många ser som en fördel. Det finns dock många faktorer som påverkar det slutgiltiga priset:

  • Vilket material och nivå på mörkläggning du önskar.
  • Hur många fönster du har och storleken på dessa.
  • Om du önskar automatik.
  • Om du behöver hjälp med installationen.

 

Automatik 

För dig som önskar extra bekvämligheter går det även att automatisera gardinerna, vilket innebär att du enkelt kan styra dem via din smartphone, surfplatta eller dator var du än befinner dig i världen.

På Persiennteamet arbetar vi med Somfy, vilka är världsledande inom smarta hem. Vi är dessutom certifierade Somfy experter, vilket innebär att vi är utbildade på deras motorer och automatik.

 

Rådfråga ett proffs

Vi hoppas nu att du har bättre koll på hissgardiner och dess egenskaper. Om du fortfarande har några funderingar eller önskar att installera gardiner i ditt hem, är du varmt välkommen att kontakta vår kunniga personal. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, välkommen!