Publicerad 2018-03-16 i kategorin Mörkläggning

Så hittar du billiga mörkläggningsgardiner

Vill du vakna upp utvilad på morgonen utan något irriterande ljus som stör din sömn? Då är en mörkläggningsgardin rätt alternativ för dig. Men vilka olika varianter finns det och hur går man tillväga för att hitta billiga mörkläggningsgardiner? I denna artikel ger vi dig svaren!

 

Innehåll 

  • Olika typer av mörkläggningsgardiner
  • Faktorer som påverkar priset
  • Rådfråga ett proffs

 

Olika typer av mörkläggningsgardiner 

Som nämnts i början av denna artikel finns det flertalet typer av gardiner med mörkläggande egenskaper:

  • Rullgardiner
  • Lamellgardiner
  • Plisségardiner

 

Rullgardiner

Vid fall som ett fönster släpper in mycket ljus är en kassettrullgardin den perfekta lösningen. Förutom att själva gardinen går att få med mörkläggande väv går det även att lägga till sidoskenor som förhindrar ljusinsläppet ännu effektivare. Det är alltså denna typ av gardin du ska använda när behovet av mörkläggning är som störst.

Ifall du är intresserad av att lära dig mer om kassettrullgardiner och dess funktioner, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel Kassettrullgardin för bättre mörkläggning.

 

Lamellgardiner

En annan typ av gardiner som går att få med mörkläggande väv är lamellgardiner. Förutom att de är väldigt praktiska och ger dig möjligheten att justera lamellerna i önskat läge är de också väldigt snygga. Trots att det finns en monolösning som stänger igen lamellerna är denna typ av gardin inte optimal för dig som kräver total mörkläggning.

Det kommer nämligen alltid att vara ljusglipor som tränger emellan lamellerna. Kräver du däremot inte total mörkläggning kan detta vara ett prisvärt alternativ.

 

Plisségardiner

Det tredje alternativet för dig som är på jakt efter mörkläggande gardiner är plisségardiner. Likt de två föregående alternativen går dessa också att få med mörkläggande väv, vilket ger god effekt. Om du däremot önskar total mörkläggning måste du även här komplettera gardinerna med sidokanaler för att slippa ljusglipor runt sidorna.

Oavsett om du nöjer dig med enbart mörkläggande väv eller kompletterar gardinerna med sidokanaler så är detta det perfekta valet för dig som letar efter billiga mörkläggningsgardiner.

 

Faktorer som påverkar priset

De faktorer som påverkar priset är alltså:

  • Typ av gardin.
  • Vilket material och nivå på mörkläggning du önskar.
  • Hur många fönster du har och storleken på dessa.
  • Om du behöver hjälp med installationen.

 

Rådfråga ett proffs 

Vi hoppas nu att du har bättre koll på hur du går tillväga för att hitta billiga mörkläggningsgardiner, samt vilka faktorer som påverkar det slutgiltiga priset. Om du fortfarande är osäker på vilken typ av gardin som bäst uppfyller dina behov är du varmt välkommen att rådfråga vår kunniga personal som guidar dig igenom de olika alternativen. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, välkommen!