Publicerad 2018-02-26 i kategorin Automatik

Motoriserad rullgardin & dess fördelar

Funderar du på att investera i en motordrivenrullgardin, men är osäker på om det rätt alternativ för dig? Då har du kommit helt rätt. Inte nog med att vi på Persiennteamet erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa motordrivna rullgardiner, tänkte vi i denna artikel gå igenom vilka fördelarna med dessa är.

 

Innehåll

  • Vad menas med en motordriven rullgardin?
  • Fördelar

 

Vad menas med en motordriven rullgardin?

Innan vi ger oss in på fördelarna med en motordriven rullgardin, tänkte vi börja med att reda ut vad det egentligen är.

Med hjälp av denna typ av gardin kan du enkelt styra dina gardiner med hjälp av ett enkelt knapptryck från en fjärrkontroll eller smartphone. Men hur fungerar det egentligen?

motoriserad rullgardin

Jo, det fungerar på det sättet att en elmotor monteras diskret och väl skyddat inne i rullgardinsröret eller dess överlist. Idag finns det också en mängd olika alternativ när det kommer till motordrivna gardiner. Du kan exempelvis välja att installera en solsensor som automatiskt justerar gardinerna beroende på väder. Smart va?

 

Somfy

På Persiennteamet använder vi oss exempelvis av produkter från Somfy, vilka är världsledande inom området. Något som möjliggör smarta och automatiserade lösningar för såväl in- och utvändiga solskydd, fönsterjalusier, garageportar, takfönster, belysning och värme i din bostad.

 

Fördelar 

Men vilka är då de största fördelarna med att införskaffa sig ett system av detta slag?

  • Enkelt
  • Bekvämt
  • Snyggt
  • Säkert

 

Enkelt

En stor fördel idag är att det är både enklare och billigare än någonsin tidigare att installera denna typ av gardiner. I och med att de flesta installationer dessutom sker via radiokommunikation slipper du dessutom göra någon åverkan på ditt hem eftersom du inte behöver dra några kablar.

 

Bekvämt

När ditt automatiserade system väl är på palts så är det onekligen väldigt bekvämt, samtidigt som det underlättar din vardag. Tack vare kombinationen av teknik, vacker design och praktiska funktioner så blir detta system en naturlig del av ditt boende. Tar du dessutom del av de automatiska funktionerna så blir både bekvämligheterna och fördelarna ännu mer påtagliga.

 

Snyggt 

Inte nog med att de är både enkla och bekväma att installera och använda, så är dagens motordrivna rullgardiner väldigt snygga. De blir snabbt en naturlig del av boendet och kan komplettera den övriga inredningen.

 

Säkert

Ifall du har barn hemma så får du också en ytterligare säkerhet eftersom du slipper dragsnören och andra föremål som förekommer på vanliga rullgardiner.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Vi hoppas att du nu har bättre koll på motordrivna rullgardiner och dess fördelar. Om du önskar att installera denna typ av system i ditt hem, kan du med fördel ta hjälp av oss på Persiennteamet.

I snart 30 år har vi hjälpt både företag och privatpersoner att hitta den bästa lösningen för motoriserade gardiner. Vi är dessutom certifierade Somfy Experter, vilket innebär att vi är utbildade på deras motorer och automatik. Hos oss är du i trygga händer!

Tveka inte på att kontakta oss ifall du har några frågor, funderingar eller önskar hjälp att installera rullgardiner i ditt hem. Du når oss på 08 – 83 33 56. Varmt välkommen!