Publicerad 2018-01-22 i kategorin Mörkläggning

Kassettrullgardin för bättre mörkläggning

Kassettrullgardin för bättre mörkläggning.

När ett fönster släpper in för mycket ljus så är en kassettrullgardin den perfekta mörkläggningen. Det är den typ av gardin du ska använda när behovet av mörkläggning är som störst. Denna typ av rullgardin släpper nämligen igenom minimalt med ljus och är perfekt för sovrum eller kontor där man vill kunna mörklägga helt och hållet. Förutom själva gardinen så kan du lägga till sidoskenor som förhindrar ljusinsläppet ännu mer effektivt. På så sätt blir din mörkläggning komplett.

 

Är kassettrullgardiner värt att införskaffa?

Funderar du på att skaffa någon form av mörkläggning för hemmet? Det att faktum att du funderat är ett tecken på att du har för mycket ljus som läcker in i rummet. Visst ska man alltid prioritera och fundera på vad som är värt att köpa men när det kommer till bekvämlighet i hemmet så är det dumt att kompromissa. Särskilt om det är ditt sovrum som ska mörkläggas. Att införskaffa en gardin som lyckas hålla ute i princip allt ljus kommer vara en investering för både din bekvämlighet samt din sömnkvalitet.

Forskning har visat att för mycket ljus i sovrummet stör sömnen och försämrar sömnkvaliteten. För att vara säker på att du får den vila och återhämtning som du behöver under natten är det därför en god idé att investera i ordentlig mörkläggning hemma. Då är våra kassettrullgardiner ett bra alternativ.

Våra praktiska och snygga kasettrullgardiner finns i en mängd olika designer och färger. Vill du ha en gardin som smälter in i rummet eller vill du att den sticker ut och tillför något till inredningen? Oavsett vilket så har vi garanterat ett alternativ som passar just dig och ditt hem.

 

Pris

Priset för dina mörkläggande rullgardiner i kassett beror på

  • Vilket material och nivå på mörkläggning du vill ha
  • Hur många fönster och storleken på dessa
  • Om du behöver hjälp med installation

 

Varför är kassettrullgardiner effektivt för mörkläggning?

Kassettrullgardiner har en täckande kassett. Du kan dessutom välja vilken nivå på solskydd och mörkläggning som du vill ha till kassettgardinen; allt från total mörkläggning och solskydd till en mer ljusdämpande effekt. För att få ett fullständigt solskydd (eller ljusdämpande) dvs så att det inte sipprar in solljus längs fönstrets kanter så behövs även sidoskenor. Dessa gör alltså så att gardinen går i spår på sidorna istället för att lämna en glipa som det annars gör.

Har du några funderingar eller känner dig osäker – tveka inte att kontakta oss. Vi har många års erfarenhet av alla solskydd och vår kompetenta personal är alltid redo att besvara dina frågor!

 

Olika typer av kassettrullgardiner

Kassettrullgardinerna finns i olika färger och de kan monteras på olika sätt. Antingen kan de fästas i fönstrets nisch eller på en vägg ovanför nischen. Det finns även de som kan fästas på fönsterbågen. Då sitter den alltså direkt på den del av fönstret som kan öppnas.

 

Hur sätter man upp dem?

När du beställer gardiner eller persienner hos oss så behöver du inte tänka på hur det går till vid uppsättningen. Vi sköter leverans och montering så det enda du behöver göra är att välja en produkt så sköter vi resten.

Om du har några andra frågor eller funderingar så ska du inte tveka att höra av dig till oss så hjälper vi dig i ditt ärende.  Annars är du varmt välkommen att kontakta oss för en offertförfrågan så återkommer vi snarast om din kassettrullgardin och allt annat som du är ute efter.