Automatik

RTS – Radio Technology Somfy

Vi har terrassmarkiser för alla typer av terrasser, från FA22 & FA24 för mindre terrasser och balkonger till FA42, FA44, FA45, FA46, FA62 och FA64 för stora altaner och restauranger. FA62 och FA64 är helkassetter. Alla våra terrassmarkiser kan med fördel motoriseras och kopplas till automatik.

En elmotor från Somfy monteras diskret och väl skyddat inne i markisröret eller i persiennens överlist och utför hela arbetet åt dig år efter år efter år…

Välj motoriserade markiser från början så slipper du ångra dig!

RTS – Somfys trådlöst styrda radioteknologi för enkelt och bekymmersfritt handhavande. Somfy var pionjärer inom detta område och utvecklar och förfinar ständigt tekniken för att den ska vara helt säker och pålitlig.

RTS är själva navet i Home Motion-systemet och gör det möjligt att kontrollera alla Somfys radiostyrda produkter med en och samma fjärrkontroll – både invändigt och utvändigt.

En kvinna som står med en fjärrkontroll bredvid sina motoriserade persienner.

Fördelarna med RTS är enkelheten

Snabbare installation med mindre kabeldragning, pålitligheten – smalbandbredd i systemet ger mindre störningsrisk, säkerheten – rullande kod med mer än 16 miljoner kombinationer samt kraftfullheten – Somfys RTS-teknik har så lång räckvidd att radiosignalen kan passera genom två armerade betongväggar.

Tekniken finns såväl trådbunden som trådlös. Om du vill ha trådlös väljer du RTS.

Somfy Home Motion

En ny standard

Home Motion innebär markiser, persienner och jalusier som sköter sig själva, även då du inte är hemma. De rör sig upp och ner, styrda av en timer eller av solens rörelser. Är du hemma så kan du manövrera dem efter eget önskemål med bara ett enda enkelt knapptryck.

Enkelt

Attraktiv design är fokus när Somfy utvecklar sina produkter. Med snygg, tilltalande form följer också suveränt enkelt handhavande med just precis de funktioner du behöver – inte mer. Ändå ryms här smarta funktioner som till exempel den innovativa my-knappen. Produkterna är lika enkla att installera som att använda. Radiokommunikation innebär att du slipper dra kablar inomhus och att du kan placera dina brytare precis där de passar dig bäst.

Bekvämt

Med Somfys stora utbud av motorer och styrningar för hemmet utnyttjas modern teknik för att göra din vardag lättare. Med en stark kombination av teknik, design och praktiska funktioner blir somfy en diskret, men likväl naturlig del av ditt boende. Tunga och tråkiga uppgifter blir plötsligt lätta och roliga. När du drar nytta av de automatiska funktionerna blir fördelarna ännu mer tydliga.

Enkelt

Automatiska solskydd blir en effektiv del av bostadens komfortstyrning och skänker dig en känsla av lyx i vardagen.

Och inte är det speciellt dyrt heller – driftskostnaden för en automatisk markis är bara några kronor om året.

Säkert

Alla somfys produkter är utvecklade och tillverkade efter de mest strikta kraven på funktion, hållbarhet och säkerhet. Därför kan du lita på att de kommer att fungera väl och skydda din investering under lång tid. Solskydd som går upp och ner under dagen verkar också avskräckande på inbrottstjuvar.

Minns du förra sommaren? Stäng ute värmen

Visst känns det ibland som om Sverige hade flyttat lite närmare ekvatorn? Solen flödade och temperaturen nådde rekordhöjder – speciellt inomhus! Med fönstermarkiser hade vi kunnat komma hem till en sval bostad. Om vi dessutom hade valt automatiska markiser hade vi inte ens behövt oroa oss för blåst eller regn – automarkiserna sköter sig själva!

Visste du att det en solig sommardag strömmar lika mycket värme genom dina fönster som om du hade kört alla element på fullt – plus ett par extraelement? Inte undra på att det kan bli varmt. Att dra för gardiner hjälper – men inte så mycket eftersom värmen redan har tagit sig in i rummet. Bästa metoden är att stoppa värmen redan utanför huset, och bästa produkten för detta är fönstermarkisen.

Fönstermarkiser avskärmar den starka solstrålningen innan den når in i rummet, samtidigt som de inte hindrar din utsikt. Du kan fortfarande se ut genom fönstret och njuta av det starka solljuset.

Men tänk på att vädret växlar snabbt. Det måste vara lätt att reglera markiserna. För det är en klen tröst att ha markiser om de är infällda för att det regnade och blåste när du åkte hemifrån på morgonen medan solen flödar på eftermiddagen och när du kommer hem.

Sol- och vindsensorn styr automarkisen efter solljuset. Fönster inredning och växter skyddas från skadlig strålning och skulle det börja blåsa känner sensorn av detta och kör in markiserna vid en förutbestämd vindstyrka.

Garanti

Garantivillkor för privatpersoner 1. Persiennteamet Stockholm AB förbinder sig gentemot kunden att, snarast möjligt, avhjälpa fel som uppstår pga brister i material, tillverkning eller montage.