Publicerad 2021-11-12 i kategorin Solskydd utomhus

Vad kostar markiser? Vi ger dig svaret

En man som monterar markiser.

Att klä fönstren med nya markiser är för många en stor investering. Det är därför helt naturligt att man ställer sig frågan ”hur mycket kostar markiser?”. Här tänkte vi därför berätta mer om vilka huvudsakliga faktorer som påverkar priset.

Faktorer som påverkar markisernas pris

Exakt hur mycket markiser kostar varierar från fall till fall. Det beror till stor del på dina förutsättningar och behov. Nedanför tänkt vi därför berätta mer om vilka huvudsakliga faktorer som påverkar markisernas pris:

1. Typ av markis och väv

Det finns olika typer av markiser och vävar. Allt ifrån traditionella fönstermarkiser till mer moderna Zipscreens. Beroende på vilket alternativ som faller just dig i smaken, kan priset variera därefter.

2. Markisernas mått

Något annat som kommer att påverka priset är markisernas mått. Hur breda ska de vara?

3. Antal markiser

Likt måtten har även antalet markiser en stor inverkan på priset. Hur många behövs till just ditt hem?

4. Manövrering

På samma sätt som det finns en mängd olika typer av markiser och vävar, finns det också en mängd olika sätt att manövrera markiserna med. Allt ifrån traditionella snören till appstyrning och automatik. Beroende på vilken manövrering du väljer kan priset komma att variera.

För att lära dig mer om det sistnämnda rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel där vi tar upp fördelar med sol och vindautomatik till markiser.

5. Montering

Att montera markiser på egen hand är inte att rekommendera. Risken att någonting blir fel eller går sönder är helt enkelt alldeles för stor. Ett bättre alternativ är att överlåta detta moment till en fackman, om än det påverkar priset.

Ta hjälp av Persiennteamet

Hos oss på Persiennteamet hittar du ett stort utbud av markiser. Vi skräddarsyr dem enligt dina förutsättningar och behov, vilket innebär att du har möjlighet att välja ett alternativ som faller just dig i smaken.

Ytterligare en fördel med att köpa dina markiser hos oss är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på olika markistyper, väver och färgsättningar (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd. Vår kompetenta och trevliga personal ser fram emot att hjälpa dig!