Publicerad 2021-10-14 i kategorin Solskydd inomhus

Vad kostar persienner? Vi ger dig svaret

Persienner

Genom att förse dina fönster med persienner kan du enkelt och effektivt stänga ute solens strålar och skapa en behagligare inomhusmiljö. Men vad kostar egentligen persienner? Här tänkte vi berätta mer om vilka huvudsakliga faktorer som påverkar priset.

 

Faktorer som påverkar persiennernas pris

Många svenskar väljer att montera persienner i sina fönster. I samband med detta är det många som funderar över priset. Vad kostar persienner?

På denna fråga finns det dessvärre inget generellt svar eftersom priset kan variera beroende på dina förutsättningar och behov. Nedanför tänkte vi därför redogöra för vilka huvudsakliga faktorer som påverkar priset:

 

1. Lamellernas material

En av faktorerna som påverkar priset för dina persienner är lamellernas material. Här finns det huvudsakligen två alternativ att välja mellan – aluminium och trä – vilka varierar i pris.

 

2. Fönsternas och persiennernas mått

Något annat som kommer att påverka priset är persiennernas mått, vilka huvudsakligen styrs av fönsternas storlek. Har du breda och långa fönsterpartier kommer du att behöva beställa större persienner, vilket givetvis kommer att påverka priset.

 

3. Antalet persienner

Likt fönsternas mått påverkar även antalet fönster hur många persienner du kommer att behöva, och därav priset.

 

4. Manövrering

Hur önskar du att manövrera dina persienner? Med ett klassiskt snöre eller med motor? Möjligheterna är minst sagt många och vilka val du gör kommer att påverka det slutgiltiga priset.

 

5. Montering

Sist men inte minst kommer valet av montering påverka priset. Har du möjlighet att montera persiennerna på egen hand eller vill du att de sätts upp av en fackman?

 

Sammanfattningsvis

Hur mycket dina persienner kommer att kosta beror till stor del på dina förutsättningar och behov. För att få bästa möjliga prisbild rekommenderar vi dig därför att börja i den änden; fundera över vilka förutsättningar och önskemål du har.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du vill montera persienner i ditt hem kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet. Vi erbjuder ett stort utbud av aluminiumpersienner och träpersienner vilka kan skräddarsys enligt ditt tycke och smak. Välj mellan olika färger, mått och manövreringar. Alla våra persienner tillverkas i Sverige för vårt nordiska klimat.

Ytterligare en fördel är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på de olika alternativen (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd.