Publicerad 2021-05-24 i kategorin Solskydd inomhus

Plisségardin till takfönster – en köpguide

Plisségardin takfönster

Takfönster är fantastiska på så sätt att de ger hemmet extra ljusinsläpp. Likt de andra fönstren som finns där hemma kan det däremot finnas ett behov av att dämpa ljuset som kommer från takfönstren. Något som med fördel kan göras med hjälp av s.k. plisségardiner!

 

Innehåll

  • En introduktion till plisségardiner
  • Fördelar med denna typ av gardiner
  • Plisségardiner till takfönster – en bra lösning
  • Skräddarsydda lösningar från Persiennteamet

 

En introduktion till plisségardiner

Plisségardiner skiljer sig på många sätt och vis från traditionella gardiner. De är mer lika persienner då de antingen monteras frihängande eller mellan fönsterglasen. Till skillnad från persienner saknar däremot plisségardinerna lameller. Istället är de försedda med en dubbel väv som, om man inspekterar den från sidan, har ett honungskakemönster.

Här kan du se ett exempel på hur en plisségardin ser ut:

Plisségardin upp och ner

 

Fördelar med denna typ av gardiner

Plisségardinerna har många fördelar. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

  • De kan manövreras på många olika sätt, exempelvis med linor, handtag eller motor
  • De horisontella luftfickorna (som liknar honungskakemönstret) gör att gardinerna isolerar mot både värme och kyla
  • De är enkla att montera
  • De kan användas på alla typer av fönster, inklusive takfönster
  • Du kan välja mellan otaliga vävar, från enfärgade alternativ till mönstrade eller strukturerade tyger med tillval för ljusdämpning, mörkläggning och flamskydd

Vill du lära dig ännu mer om plisségardinernas egenskaper och fördelar? Då kan vi varmt rekommendera dig att spana in våra tidigare artiklar som handlar om plisségardiner och mörkläggning respektive plisségardiner med upp och ner funktion.

 

Plisségardiner till takfönster – en bra lösning

Som du kan se finns det många goda anledningar att investera i plisségardiner. Inte minst om du är på jakt efter solskydd till dina takfönster.

Precis som tidigare nämnts kan nämligen plisségardinerna monteras på alla typer av fönster, inklusive takfönster. En stor fördel med denna lösning är installationen är enkel samtidigt som beslagen är utformade för att ge ett minimalt ljusinsläpp mellan karm och list. Något som i kombination med plisségardinernas många andra fördelar gör dem till ett perfekt val för takfönster!

 

Skräddarsydda lösningar från Persiennteamet

Om du önskar hjälp att hitta en passande solskyddslösning baserat på just dina förutsättningar och behov, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi erbjuder ett stort utbud av plisségardiner som kan måttanpassas och skräddarsys efter just dina behov. Ytterligare en fördel är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på de olika alternativen (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd.