Publicerad 2021-04-26 i kategorin Solskydd inomhus

Plisségardin till sneda fönster – en köpguide

Plisségardin sneda fönster

Plisségardiner är en av de bästa och mest flexibla lösningarna för dig som vill dämpa ljusinsläppet i hemmet. Inte minst om du har sneda fönster. Här tänkte vi därför berätta mer om varför plisségardiner är så pass fördelaktiga att använda i sneda fönster, vad som är viktigt att tänka på vid köp och vad vi på Persiennteamet kan erbjuda! 

 

Innehåll 

  • Därför bör du använda plisségardiner i sneda fönster
  • 3 saker att tänka på i samband med köp
  • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Därför bör du använda plisségardiner i sneda fönster 

Det finns många goda anledningar till varför du bör använda plisségardiner i sneda fönster. Först och främst eftersom de kan anpassas till en mängd olika storlekar och former, vilket gör att du garanterat kan hitta en lösning som passar just dina fönster.

Som om detta inte vore nog kan dessa gardiner manövreras på en mängd olika sätt. Dels via linor och handtag men även med fjärrkontroll. Perfekt om du exempelvis har sneda fönster i nock eller om du bara önskar ett enklare och bekvämare handhavande!

Andra fördelar med denna typ av lösning inkluderar horisontella luftfickor som isolerar mot både värme och kyla, minimalt med ljusinsläpp mellan karm och list samt möjlighet till mörkläggning för att bara nämna några.

 

3 saker att tänka på i samband med köp 

För att hitta ett par passande gardiner till just ditt hem, rekommenderar vi dig att fundera över nedanstående saker:

 

1. Vilken färg önskar du på väven?

Plisségardiner går att få i otaliga färger. En bra idé är därför att fundera över vilken kulör som passar bäst i ditt hem.

 

2. Ska de vara mörkläggande?  

Något annat som är viktigt att fundera över är ifall gardinerna ska vara mörkläggande. Finns det ett behov av att kunna stänga ute solen helt och hållet?

 

3. Hur ska de manövreras?

Som tidigare nämnts kan plisségardiner manövreras via både linor, handtag och fjärrkontroll. Hur vill du att dina gardiner ska styras?

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du önskar hjälp att hitta en passande solskyddslösning baserat på just dina förutsättningar och behov, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi erbjuder ett stort utbud av plisségardiner som kan måttanpassas och skräddarsys efter just dina behov. Ytterligare en fördel är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på de olika alternativen (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd.