Publicerad 2021-03-29 i kategorin Solskydd inomhus

Plisségardin med upp och ner-funktion – en köpguide

Plisségardin upp och ner

Genom att förse ditt hem med plisségardiner med up & down-funktion får du den mest flexibla solskyddslösningen, vare sig du eftersträvar total mörkläggning eller ljusreglering. Låt oss berätta mer om plisségardinens överlägsna egenskaper! 

 

Vad är en plisségardin med upp och ner-funktion?

Till skillnad från traditionella persienner monteras plisségardiner med skenor på alla fönstrets sidor. Det finns således lister både på fönstrets topp och botten respektive höger och vänster sida. Och det är också detta som är så genialiskt med denna typ av solskydd. Framförallt om du väljer en med s.k. upp och ner funktion!

Dessa plisségardiner justeras nämligen med ett praktiskt mittgrepp som sitter på gardinens under- och översida. Något som dels gör att du slipper linor som kan trassla eller vara i vägen, samtidigt som plissén kan dras underifrån och upp eller uppifrån och ner.

 

Varför bör man skaffa en plisségardin?

Som vi varit inne på tidigare finns det många goda anledningar till varför man bör förse sitt hem med denna typ av plisségardiner. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

 

1. Det ger dig en överlägsen flexibilitet

En av de främsta anledningarna till att allt fler väljer att installera plisségardiner med up & down-funktion, är för att det ger en överlägsen flexibilitet.

Som exempel kan du enkelt justera plissén för att stänga ute solens strålar under dygnets alla timmar, samtidigt som de även kan användas för att ge dig insynsskydd. Flexibiliteten är helt enkelt överlägsen!

 

2. Det ger dig möjlighet till total mörkläggning

Tack vare att dessa gardiner har lister på alla sidor samt en dubbel väv, har de också goda mörkläggande egenskaper. Något som du kan läsa mer om i vår tidigare artikel som handlar om just plisségardiner för mörkläggning.

 

3. Det ger dig en svårslagen användarvänlighet

Den stora flexibiliteten i kombination med det enkla handhavandet, gör verkligen plisségardinerna till en fröjd att använda!

 

4. Det gör att du slipper linor

Som vi varit inne på tidigare har dessa solskydd inga långa linor som är i vägen eller riskerar att trassla ihop sig. Något som dels är fördelaktigt för handhavandet men även ur ett säkerhetsperspektiv. Såväl barn som djur riskerar nämligen att fastna i linorna som finns på traditionella persienner.

 

5. Det är modernt  

Sist men inte minst är plisségardiner en både nutida och framtida lösning, både ur ett användar- och utseendeperspektiv!

 

Köp dina plisségardiner hos Persiennteamet

Som du kan se finns det många goda anledningar att investera i plisségardiner med upp och ner funktion. Om du önskar hjälp att hitta en passande lösning baserat på just dina förutsättningar och behov, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi erbjuder ett stort utbud av plisségardiner som kan måttanpassas och skräddarsys efter just dina behov. Ytterligare en fördel är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på de olika alternativen (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd.