Publicerad 2021-03-01 i kategorin Automatik

Tips vid köp av automatiskt solskydd till fönster

Automatiskt solskydd fönster

Det är allt fler som upptäcker fördelarna med automatiska solskydd. Men innebär egentligen detta, hur fungerar det och vad ska man egentligen tänka på när man ska investera i ett nytt solskydd till sina fönster? Det reder vi ut i denna artikel.

 

Innehåll 

 • Vad menas med automatiska solskydd?
 • Goda anledningar att investera i automatiska solskydd
 • 5 tips för att hitta rätt solskydd till ditt hem
 • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Vad menas med automatiska solskydd?

När man pratar om automatiska solskydd är det viktigt att man förstår innebörden av detta. I korta drag handlar det om traditionella gardiner, markiser eller persienner som försetts med automatik.

De har alltså utrustats med en motor och kopplats upp till ett system, vilket bl.a. gör det möjligt att styra solskyddet automatiskt. Styrningsmöjligheterna är många men du kan exempelvis bestämma att dina gardiner, markiser eller persienner ska öppnas eller stängas vid vissa klockslag.

En annan möjlighet är att komplettera solskyddet med s.k. sol- och vindautomatik. Något som är vanligast på persienner. Det innebär helt enkelt att markiserna styrs helt automatiskt baserat på väder och vind.

För att lära dig ännu mer om det sistnämnda rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel om just sol och vindautomatik.

 

Goda anledningar att investera i automatiska solskydd

Nu när du har bättre koll på vad som menas med automatiska solskydd och vet hur de fungerar, tänkte vi berätta mer om varför du bör installera dessa produkter i ditt hem:

 1. Du säkerställer att gardinerna, markiserna eller persiennerna faktiskt används
 2. Du sparar tid och energi som kan användas till andra viktigare saker
 3. Du kan njuta av ett optimalt inomhusklimat
 4. Det underlättar vardagen
 5. Det leder till minskat slitage

 

5 tips för att hitta rätt solskydd till ditt hem

Så, vad ska man då tänka på när man ska investera i automatiska solskydd? Nedanför har vi sammanställt en handfull frågeställningar som är viktiga att besvara för att rätt produkt till just ditt hem:

 1. Vad har du för förutsättningar och behov?
 2. Vilken typ av solskydd är bäst lämpade för dina förutsättningar och behov?
 3. Hur vill du kunna styra dina solskydd?
 4. Har du några särskilda krav på färg, stil och utförande?
 5. Har du några andra krav?

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att satsa på ett automatiskt solskydd till dina fönster. Om du är intresserad av att göra detta, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi har lång erfarenhet av att montera alla typer av solskydd med tillhörande automatik. Inom detta område arbetar vi uteslutande med produkter från Somfy, vilka är marknadsledande när det kommer till automatik.

Hos oss får du professionell hjälp genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på våra produkter (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd och automatik!