Publicerad 2021-02-02 i kategorin Automatik

Förenkla vardagen med automatiska markiser

Automatiska markiser

Drömmer du om att få ett behagligare ljusinsläpp och inomhusklimat utan att behöva lägga manken till? Det är något som för många låter för bra för att vara sant. Faktum är däremot att du kan uppnå just detta genom att investera i automatiska markiser. Låt oss därför berätta mer om hur dessa fungerar och varför du bör skaffa dem till just ditt hem! 

 

Innehåll

 • Så fungerar automatiska markiser
 • Därför bör du skaffa automatiska markiser
 • Vad kostar automatiska markiser?
 • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Så fungerar automatiska markiser

Precis som namnet antyder är detta markiser som styrs automatiskt. Men hur fungerar det egentligen?

Automatiska markiser styrs vanligtvis via s.k. sol- och vindautomatik. Något som innebär att de är försedda med en eller flera sensorer som kan avläsa hur starkt solen skiner och hur starkt vinden blåser. Därutöver är markisen utrustad med en motor som kan justera den både upp och ner.

När sensorerna därefter reagerar på att det är väldigt soligt ute, ja då ser den till att veva ner markisen. Väl nere så känner vindsensorn av ifall det börjar blåsa kraftigt och drar vid behov upp markisen igen.

 

Därför bör du skaffa automatiska markiser 

Nu när du har bättre koll på vad automatiska markiser är och hur de fungerar, tänkte vi berätta mer om varför de är så fantastiska och varför du bör skaffa dem till just ditt hem!

Först och främst så bör vi såklart adressera det mest uppenbara – att du slipper allt manuellt arbete när det kommer till att dra upp och ner markisen. Precis som vi nämnt inledningsvis så medför detta i sin tur att du får ett behagligare ljusinsläpp och inomhusklimat utan att behöva lägga manken till.

Tack vare den automatiska justeringen säkerställer du även att markiserna kommer till användning samt att handhavande fel minskar. Något som i sin tur ökar livslängden och minskar kostnaderna på sikt.

Sist men inte minst så resulterar allt detta i att du får en enklare vardag med mer tid över till annat!

 

Sammanfattningsvis

För att summera det hela medför automatiska markiser att du:

 • Slipper manuellt arbete
 • Får ett behagligare ljusinsläpp och inomhusklimat
 • Minskar handhavande fel
 • Ökar livslängden på markiserna
 • Får mer tid över till annat

 

Vad kostar automatiska markiser?

Något annat som många brukar fundera över är de automatiska markisernas pris. Här finns det dessvärre inga generella svar som gäller för alla markiser och hushåll. Exakt vad priset hamnar på beror på en mängd olika faktorer såsom:

 • Markisernas storlek
 • Markisernas väv
 • Antal markiser
 • Typ av automatiseringslösning

Med andra ord är det dina förutsättningar och behov som styr valet av lösning och priset för detta.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Som du säkerligen märkt är fördelarna med automatiska markiser många. Om du också vill uppleva dessa är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Persiennteamet!

Vi har lång erfarenhet av att montera såväl markiser som automatik baserat på dina förutsättningar och behov. Inom detta område arbetar vi uteslutande med produkter från Somfy, det marknadsledande varumärket när det kommer till automatik.

Hos oss får du professionell hjälp genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på våra produkter (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd och automatik!