Publicerad 2020-11-02 i kategorin Automatik

Fördelar med sol och vindautomatik till markis

Sol och vindautomatik markis

Om du är i färd med att införskaffa nya markiser, alternativt vill underlätta handhavandet av dina befintliga, kan du med fördel komplettera dem med sol och vindautomatik. Låt oss därför berätta mer om varför du bör gör detta!  

 

Innehåll

  • Hur fungerar sol och vindautomatik?
  • Fördelar med denna teknik
  • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Hur fungerar sol och vindautomatik?

Först och främst hade vi tänkte börja med att reda ut för vad sol och vindautomatik faktiskt innebär. Precis som namnet antyder så innebär det att markiserna kan justeras automatiskt beroende på väder och vind.

I praktiken så innebär det att markiserna kompletteras med en sol och vindsensor samt en motor. När solen sedan träffar denna sensor så åker markiserna automatiskt ner, för att sedan åka upp igen när solen försvinner.

På samma sätt justeras också markiserna med hänsyn till vinden. När vindsensorn känner av att det blåser allt för kraftigt åker markiserna automatiskt upp, för att sedan åka ner när vädret tillåter.

 

Fördelar med denna teknik

Det finns många goda anledningar till varför du bör komplettera dina markiser med sol och vindautomatik. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

 

1. Du slipper manuellt arbete

Låt oss börja med det mest uppenbara – att du slipper allt manuellt arbete som traditionella markiser annars innebär.

Det är inte förens man haft markiser som man inser hur jobbigt det kan vara att springa och justera dem flera gånger om dagen på grund av skiftande väder. Med automatik slipper du allt detta!

 

2. Markiserna kommer till användning 

Att kontinuerligt springa runt och justera markiserna är inte bara jobbigt, utan det brukar också tid leda till att man struntar i det efter ett tag. Något som gör att markiserna inte kommer till användning.

Genom att istället förse dina markiser med automatik kan du vara säker på att de kommer till användning!

 

3. Du får mer tid över till annat

Vardagen är för många stressig och det är inte alltid helt enkelt att få ihop livspusslet. Det är barn som ska hämtas och lämnas, jobb som ska skötas och allt annat som hör vardagen till. Därutöver ska man även hinna få tid för avkoppling.

Tack vare att du slipper springa runt och justera markiserna så får du även mer tid över till andra viktigare saker. Tid som istället kan läggas på din familj, dina hobbyaktitiveter och avkoppling!

 

4. Du minskar slitaget

Som tidigare nämnts är det inte ovanligt att man efter ett tag börjar slarva när det kommer till att justera markiserna. Något som gör att man kanske inte drar upp eller ner dem när det behövs.

Börjar det exempelvis blåsa kraftigt och man har glömt att dra upp sina markiser, är chansen stor att de går sönder. Detta slarv ökar också riskerna för onödiga slitageskador. Något som du slipper när du använder dig av automatik!

 

5. Du får ett behagligare inomhusklimat 

En av de stora anledningarna till att man vill skaffa markiser är för att få ett behagligare inomhusklimat. Används inte markiserna på rätt sätt uppnår man dessvärre inte detta. Med automatik kan du däremot vara säker på att få ett svalt och behagligt inomhusklimat!

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att komplettera dina markiser med sol och vindautomatik. Om du också vill ta del av dessa, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi har lång erfarenhet av att montera såväl markiser som automatik baserat på dina förutsättningar och behov. Inom detta område arbetar vi uteslutande med produkter från Somfy, det marknadsledande varumärket när det kommer till automatik.

Hos oss får du professionell hjälp genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på våra produkter (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd och automatik!