Publicerad 2020-09-07 i kategorin Solskydd inomhus

Goda anledningar att välja ZIP-screens

Utanpåliggande persienner

Är du på jakt efter ett nytt solskydd till ditt hem? Då kan vi varmt rekommendera dig att läsa mer om samt investera i så kallade ZIP-screens. Ett perfekt alternativ när du vill släppa in solljuset men samtidigt hålla värmen utanför. Låt oss berätta mer om fördelarna med screen-lösningar.

 

Innehåll 

  • Vad är ZIP-screens?
  • Fördelar med denna typ av solskydd
  • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Vad är ZIP-screens?  

Detta är ett utvändigt solskydd som monteras direkt på fasaden eller i fönsternischen. Till skillnad från traditionella markiser så löper dessa solskydd vertikalt längs väggen. Nedanför kan du se hur ZIP-screens kan se ut när de är monterade på ditt hem:

ZIP Screen

Förutom att dessa solskydd löper vertikalt längs väggen är de också försedda med en speciell screenväv som är av mycket hög kvalitet. Väven har vanligtvis en kärna av glasfiber, garn med kypert-bidning samt PVC-beläggning. Något som medför av väven blir UV-beständig och klarar av att stänga ute värmen, samtidigt som den släpper in visst solljus. Hur mycket ljus som släpps in beror på vävens öppenhetsfaktor.

Konstruktionen med sidoskenor och ZIP-funktion, vilket innebär att screenvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil och håller väven på plats längs hela dess sidor, medför många fördelar. Nedanför tänkte vi berätta mer om dessa.

 

Fördelar med denna typ av solskydd

Tack vare att väven löper vertikalt längs väggen och även hålls fast med sidoskenor och en blixtlåslösning, är den mycket okänslig för vind. ZIP-screens lämpar sig därför utmärkt att använda på platser där det förekommer mycket och starka vindar.

En annan fördel med denna konstruktion är att ”ljusspringorna” som förekommer på vanliga screens försvinner. Beroende på vilken öppenhetsfaktor som väven har kan du, som tidigare nämnts, släppa in solljus men lämna värmen utanför.

Genom att använda dig av ZIP-screens kan du också ge ditt hus ett unikt och sömlöst utseende. Välj mellan en mängd olika färger på väv och sidoskenor för att låta dem smälta in i eller komplettera fasaden.

Sammantaget lämpar sig denna typ av solskydd utmärkt när du önskar en snygg, enkel och driftsäker lösning som är okänslig för väder och vind. Välj till en fjärrkontroll eller automatiska styrning som sol- och vindautomatik för att möjliggöra ännu enklare manövrering!

 

Ta hjälp av Persiennteamet 

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vad en ZIP-screen är samt vilka fördelar som denna typ av solskydd kan medföra. Vill du inhandla screens till ditt hem, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet. Vi erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa ZIP-screens  i en mängd olika material och utföranden!

Ytterligare en fördel är att vi har möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från val av produkt till montering. Vi har dessutom ett Showroom där du har möjlighet att kolla på de olika alternativen (tidsbokning krävs).

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se om du är i behov av ett nytt solskydd.