Publicerad 2020-01-27 i kategorin Automatik

Så väljer du rätt styrenhet för ditt smarta hem

Styrenhet smarta hem

Det smarta hemmet är på frammarsch, och allt fler svenskar väljer nu att satsa på fjärrstyrda rullgardiner och annan hemautomation. För att lyckas med detta krävs det däremot en styrenhet. Därav tänkte vi också reda ut för hur du väljer rätt styrenhet för just ditt smarta hem!

Innehåll

  • Styrenhetens funktion i det smarta hemmet
  • Så hittar du den bästa styrenheten för ditt hem
  • Ett smart hem tillsammans med Persiennteamet 

Styrenhetens funktion i det smarta hemmet

Styrenheten, eller controllern som den ibland kan kallas, är hjärtat i det smarta hemmet. Det är nämligen den som gör det möjligt att styra och automatisera de olika enheterna i ditt hem, oavsett om det handlar om gardiner, markiser, larm, lampor eller något annat.

Med andra ord används alltså controllern för att prata med och säga åt de olika produkterna vad de ska göra. Den gör det också möjligt att programmera vad som ska hända när olika sensorer aktiveras. Till exempel om du vill att hall-lampan ska tändas automatiskt när du öppnar ytterdörren.

Det är först med en styrenhet som hemmet blir smart, och som du har möjlighet att knyta ihop de olika funktionerna och produkterna som finns i hemmet!

Så hittar du den bästa styrenheten för ditt hem

I och med att allt fler har upptäckt fördelarna med smarta produkter, har också marknaden för smarta hem-produkter exploderat under de senaste åren. Något som gör att valet blir minst sagt svårt när det är dags att inhandla en controller. Nedan har vi därför samlat våra bästa tips för att hitta den bästa styrenheten för just ditt hem:

1. Kontrollera vilka tekniker/produkter enheten stödjer

Först och främst bör du kontrollera vilken eller vilka typer av tekniker som styrenheten stödjer. En del enheter kan nämligen inte användas för att kontrollera vissa typer av produkter.

I detta skede krävs det därför att du även funderar på vilken eller vilka typer av produkter som du önskar i ditt hem. Säkerställ därefter att de kan användas tillsammans med styrenheten i fråga!

2. Vilka möjligheter erbjuds du vad gäller programmering? 

Något du också bör kontrollera är vilka möjligheter som controllern erbjuder när det kommer till programmering. Kan den användas för att göra alla de automationer som du kräver?

En del enheter är väldigt begränsade medan andra erbjuder många programmerings- och styrmöjligheter.

3. Kontrollera huruvida användarvänlig enheten är 

Huruvida användarvänliga de olika enheterna är kan variera stort. Det finns enheter som kräver en oerhörd datorvana och som är bäst lämpade för avancerade användare, medan andra är betydligt mer lättanvända och passar bättre för gemene man.

Fundera därför på vilken typ av användare du är – en med god datorvana? Eller en novis inom området?

Välj därefter en styrenhet som passar just dig och din kunskapsnivå!

Ett smart hem tillsammans med Persiennteamet

På Persiennteamet föredrar vi styrenheten och smarta hem-lösningen Tahoma® från Somfy. En liten och smart box som enkelt kopplas upp till ditt hem. Den lämpar sig utmärkt för gemene man och kan användas för att styra såväl persienner som markiser, belysning, larm och garageportar bland mycket mer.

Med drygt trettio års erfarenhet och utbildade experter inom Somfys produkter, kan vi skräddarsy en smarta hem-lösning utifrån förutsättningar och behov. En lösning som underlättar vardagen för just dig och din familj – varmt välkommen till Persiennteamet!

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se.