Publicerad 2020-01-02 i kategorin Automatik

3 tips för att uppnå bästa hemautomation

Bästa hemautomation

Att implementera så kallade smarta hem-lösningar har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Men hur går man egentligen tillväga för att få bästa möjliga hemautomation? I denna artikel delar vi med oss av våra bästa tips för hur du lyckas med just detta!

Innehåll

 • Kort om hemautomation
 • Så gör du för att få den bästa hemautomationen
 • Ett smart hem tillsammans med Persiennteamet

Kort om hemautomation

Först och främst hade vi tänkt börja med att introducera dig till hemautomation och smarta hem-lösningar.

Som med allt här i världen finns det delade meningar om vad ett smart hem innebär. I största allmänhet skulle man däremot kunna säga att ett smart hem innehåller produkter som kan kopplas till en styrenhet.

En slags kontrollenhet, från vilken du kan styra lampor, rullgardiner, termostater och mycket mer. Förutom att du själv kan kontrollera de uppkopplade produkterna från en kontrollenhet, kan de också styras automatiskt. Denna specifika funktion brukar rymmas under termen hemautomation.

Olika produkter kan såklart automatiseras på olika sätt. Som exempel kan gardiner styras beroende på väder och vind, medan lampor kan styras via rörelser. Listan kan som sagt göras lång men vi hoppas att du nu har en bättre förståelse för vad som menas med hemautomation och smarta hem-lösningar.

Så gör du för att få den bästa hemautomationen 

Den allra bästa hemautomationen uppnår du såklart genom att anpassa produkterna efter dina behov. För att lyckas med just detta rekommenderar vi dig att fundera över följande:

Vilka produkter kan du ha användning av?

Först och främst bör du såklart fundera på dina behov. Med andra ord vilka smarta produkter som du kan ha användning av. Till de allra vanligaste produkterna hör:

 • Röstassistenter
 • Multimedia som högtalare
 • Belysning
 • Solskydd i form av gardiner och markiser
 • Säkerhetsprodukter som övervakningskameror och hemlarm
 • Termostater
 • Robotdammsugare
 • Kaffemaskiner

Missa inte vår tidigare artikel, i vilken vi berättar varför du bör satsa på fjärrstyrda rullgardiner.

Vad vill du att produkterna ska kunna göra?

När du väl har börjat fundera och komma underfund med vilka produkter som du kan ha användning av, är det dags att grubbla över deras funktion. Det vill säga hur du vill att de ska automatiseras.

Vill du exempelvis att lampan i sovrummet ska tändas automatiskt när väckarklockan ringer på morgonen? Eller vill du att kaffemaskinen ska startas och tillreda en perfekt kopp kaffe, lagom till att du klivit ur duschen?

Kanske vill du att robotmaskinen ska jobba medan du är på jobbet, så att dina golv är dammfria tills det att du och familjen kommit hem? Eller också vill du att dina gardiner ska åka ner under soliga dagar?

Möjligheterna är minst sagt många, men för att uppnå den bästa möjliga hemautomationen, gäller det att utgå ifrån dina behov. Vad vill du att dina smarta produkter ska kunna göra för att förenkla din vardag?

Vilken kontrollenhet ska du välja? 

Sist men inte minst är det dags att fundera på vilken kontrollenhet du ska välja. Det finns nämligen en mängd olika alternativ och tekniker där ute.

Personligen föredrar vi TaHoma® från Somfy. Det är en smart liten box som kopplar upp ditt hem på ett enkelt sätt. Väl installerad kan du låta ditt hem styra dina persienner, markiser, gardiner, belysning, säkerhet, larm samt garageport och grind eller kontrollera allt oavsett var du befinner dig i världen.

Ett smart hem tillsammans med Persiennteamet 

Det finns många fördelar med att övergå till smarta hem-lösningar med automation. Om du också vill ta del av dessa, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi arbetar uteslutande med högkvalitativa produkter från Somfy, vilka är marknadsledare inom området. Hos oss kan du dels få hjälp att installera fjärrstyrda rullgardiner, men också Somfys TaHoma®-lösning, vilken ger dig möjligheten att styra en rad andra produkter som utvändigt solskydd, garageportar, belysning och värme.

Med drygt trettio års erfarenhet och som utbildade experter inom Somfys produkter, kan vi skräddarsy en smarta hem-lösning utifrån förutsättningar och behov. En lösning som underlättar vardagen för just dig och din familj – varmt välkommen till Persiennteamet!

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se.