Publicerad 2019-12-03 i kategorin Automatik

Därför bör du satsa på en fjärrstyrd rullgardin

Fjärrstyrd rullgardin

Under de senaste åren har allt fler svenskar fått upp ögonen för det smarta hemmet, i vilket fjärrstyrda rullgardiner kan, och bör, ingå. Vi tänkte därför berätta mer om varför du bör förse ditt hem med smarta och fjärrstyrda rullgardiner! 

Innehåll

  • En introduktion till det smarta hemmet
  • Fjärrstyrda rullgardiner – en naturlig del av det smarta hemmet
  • Fördelar med fjärrstyrda rullgardiner
  • Ett smart hem tillsammans med Persiennteamet

En introduktion till det smarta hemmet

Innan vi berättar mer om fjärrstyrda rullgardiner, tänkte vi börja med att berätta om det smarta hemmet. Ett uttryck som har blivit allt mer populärt under de senaste åren, men som många kanske inte vet vad det innebär.

Det finns såklart många beskrivningar om vad ett smart hem innebär, eller vad det bör innehålla. I korta drag skulle man däremot kunna beskriva det som ett hem med smarta produkter. Produkter som underlättar vardagen genom att göra saker automatiskt, alternativt på kommando av dig.

Till smarta produkter hör allt ifrån termostater till säkerhetskameror, digitala assistenter, lampor, rullgardiner och så mycket mer.

Synonymt för smarta produkter är att de, som tidigare nämnts, kan göra saker automatiskt. Det kan exempelvis handla om lampor som tänds en särskild tid på dagen, rullgardiner som åker upp eller ner beroende på väder, eller också om termostater som justerar temperaturen på ett så energieffektivt sätt som möjligt.

Fjärrstyrda rullgardiner – en naturlig del av det smarta hemmet 

Nu när du har bättre koll på vad ett smart hem innebär och vad det kan innehålla, tänkte vi berätta mer om en produkt som enligt oss bör vara en naturlig del av alla smarta hem – den fjärrstyrda rullgardinen.

Men vad menas egentligen med detta?

Jo, precis som namnet antyder kan dessa rullgardiner förses med en motor, vilket gör det möjligt att styra dem via en fjärrkontroll eller mobiltelefon. Det går dessutom att förse dem med automatik, vilket gör att de automatiskt kan anpassa sig efter vädret. Men mer om det senare.

Fördelar med fjärrstyrda rullgardiner 

Så, varför ska man då förse sitt hem med denna typ av gardiner?

Det finns såklart många fördelar med att förse ditt hem med fjärrstyrda rullgardiner. Först och främst är det mycket bekvämt. Istället för att springa runt hela huset och ständigt dra upp och ner gardinerna, kan du med ett enkelt knapptryck justera samtliga gardiner i hemmet.

Tack vare de många smarta funktionerna kan du däremot underlätta vardagen betydligt mer än så. Du kan exempelvis låta styra dina gardiner automatiskt. Något som innebär att de kan röra sig upp och ner baserat på en timer eller också av solens rörelser.

Att dra nytta av automatiken medför i sin tur många fördelar. Till exempel blir temperaturen inomhus behagligare i och med att värme från solen stängs ute. En annan fördel är att du kan resa bort och känna dig trygg med att gardinerna styras automatiskt. Något som också är avskräckande för tjuvar eftersom man utifrån får intrycket av att någon är hemma.

Genom att kunna fjärrstyra gardinerna kan du också säkerställa att de används på rätt sätt, samtidigt som du frigör värdefull tid. Tid som istället kan läggas på viktigare saker – familjen eller hobbys.

Sammanfattningsvis bör du alltså skaffa fjärrstyrda rullgardiner eftersom:

  • Det är bekvämt och underlättar vardagen
  • Det ger dig möjligheten att kontrollera gardinerna via timer, kommando eller också automatik
  • Det blir en behagligare inomhustemperatur
  • Det är avskräckande för inbrottstjuvar
  • Det säkerställer att gardinerna används på rätt sätt
  • Det frigör tid till andra viktigare saker

Ett smart hem tillsammans med Persiennteamet

Som du säkerligen har märkt finns det många fördelar med det smarta hemmet. Om du också vill ta del av dessa, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet!

Vi arbetar uteslutande med högkvalitativa produkter från Somfy, vilka är marknadsledare inom området. Hos oss kan du dels få hjälp att installera fjärrstyrda rullgardiner, men också Somfys TaHoma®-lösning, vilken ger dig möjligheten att styra en rad andra produkter som utvändigt solskydd, garageportar, belysning och värme.

Med drygt trettio års erfarenhet och som utbildade experter inom Somfys produkter, kan vi skräddarsy en smarta hem-lösning utifrån förutsättningar och behov. En lösning som underlättar vardagen för just dig och din familj – varmt välkommen till Persiennteamet!

Ring oss direkt på 08 – 83 33 56, använd vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@persiennteamet.se.