Publicerad 2019-08-12 i kategorin Mörkläggning

Måttanpassade rullgardiner för alla fönster

Har du svårt att hitta rullgardiner som passar dina fönster? Med måttanpassade rullgardiner får du exakt den storlek som du behöver! I den här artikeln delar vi med oss av allt du behöver veta för att lyckas med dina måttanpassade rullgardiner.

Innehåll

  • Varför måttbeställa?
  • Så mäter du rätt mått
  • Ta hjälp av Persiennteamet

Varför måttbeställa?

Ofta är det relativt enkelt att hitta rullgardiner i standardmått, från 80 cm upp till 200 cm. Men med dagens allt mer moderna och kreativa hus blir det även allt mer vanligt att man väljer fönster i andra mått än det som är standard. Det kan därför vara svårt att hitta rullgardiner som stämmer överens med just det måttet som du behöver. Måttanpassade rullgardiner är helt enkelt den perfekta lösningen på det problemet! 

Dessutom, att använda sig av måttanpassade rullgardiner ger ofta ett mer ordentligt intryck då de verkligen är anpassade efter dina fönster.

Så mäter du rätt mått

Det absolut viktigaste när det kommer till måttanpassade rullgardiner är självklart att du mäter fönstret på rätt sätt så att gardinen får rätt mått. För att lyckas med mätningen gäller det att man har tungan rätt i mun och har tänkt sig för en extra gång.

För att hjälpa dig på traven listar vi nedan de två viktigaste punkterna för hur du går till väga när du ska mäta upp dina måttanpassade rullgardiner.

  1. Hur ska de monteras? – Innan du sätter igång och börjar mäta ditt fönster måste du ha klart för dig hur du tänker montera rullgardinen. Ska den sitta på fönsterbågen, vid nischen eller ska rullgardinen vara utanpåliggande? Den tänkta monteringen är helt avgörande för vilken totalbredd du kommer behöva.
  2. Så mäter du – När du vet hur rullgardinen ska monteras är det dags att börja mäta! Börja med att mäta vilken totalbredd du behöver för att täcka fönstret. Därefter kontrollerar du vilken totallängd som behövs.
    Bredden – Bredden som du anger vid beställning avser det totala måttet på rullgardinen, alltså inklusive väggfästena som sitter på sidan av gardinväven. Själva gardinvävens bredd är alltså några få cm mindre än måttets totalbredd.
    Längden – Hur lång rullgardin du vill ha beror självklart på hur mycket av fönstret du vill kunna täcka. Totalmåttet för gardinens längd avser hela vägen från bottenlisten upp till fästet på upprullningsröret. Ett tips kan vara att lägga till ca 10 cm extra då rullgardiner aldrig ska rullas ut helt från upprullningsröret.

Läs mer om våra rullgardiner och måttanpassa efter dina behov!

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du önskar professionell markishjälp, från början till slut, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet. Med nästan 30 års erfarenhet av solskydd kan vi hjälpa dig att hitta den lösning som passar bäst för just dig och dina förutsättningar!

Hos oss hittar du ett stort utbud av både terrass- och fönstermarkiser samt lamell-, plissé- och rullgardiner. Självfallet erbjuder vi även monteringshjälp och du har också möjligheten att se produkterna i vårt showroom (OBS – förhandsbokning krävs).

Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se vid ytterligare funderingar, varmt välkommen!