Publicerad 2019-06-17 i kategorin Solskydd utomhus

Parasoller för sommarens alla dagar

Skapa en svalkande oas eller ett skydd för regnet med hjälp av ett parasoll. Vi hjälper dig att hitta det rätta för sommarens alla dagar. Läs mer om det som nästan är ett måste under sommarmånaderna, nämligen parasoller!

Innehåll

  • Olika typer av parasoll
  • Viktigt att tänka på
  • Ett tidigare projekt
  • Ta hjälp av Persiennteamet

Olika typer av parasoll

Om någon ber dig att beskriva ett parasoll, vilka ord skulle du då använda? Kanske svalkande mot solen, en plats för skugga, ett skydd mot regnet eller tid för avkoppling på stranden. Alla dessa stämmer väldigt bra på beskrivningen av ett parasoll!

Ett parasoll kan dock se ut nästan hur som helst, de finns i olika storlekar, utföranden och självklart även färger. Allt för att kunna rama in och dekorera din uteplats på absolut bästa sätt. Nedan kan du läsa mer om olika typer av parasoll.

  • Frihängande parasoll – Fördelen med dessa är att de inte behöver stå mitt i matgruppen för att ge skugga eller skydda från regnet. Parasolltaket hänger nämligen ut med en arm från benet som står en bit bort.
  • Väggparasoll – Dessa monteras smidigt på väggen, helt utan ben! Parasollet hänger ut från sin arm som är fastskruvad i fastighetens vägg.
  • Balkongparasoll – En perfekt lösning även på mindre terrasser eller balkonger. Parasollets ben fästes enkelt i balkongräcket, alternativt ståendes med en liten parasollfot.

Viktigt att tänka på

Innan du går och köper ett parasoll vill du vara säker på att det kommer kunna hänga med i ett par år. Därför vill vi tipsa om tre punkter som ditt parasoll bör uppfylla.

  1. Lämpat för solen – Du vill förmodligen att ditt parasoll ska ha samma fina färg år efter år. Då får tyget gärna vara UV-beständigt så att det inte bleks av solen och förlorar sin färg!
  2. Regntåligt – Även om den svenska sommaren brukar bjuda på riktigt många härliga soltimmar så brukar det trots allt kunna komma en hel del regn. Välj därför ett parasoll med relativt tjockt tyg som tål väta så kommer parasollet att klara sig fint!
  3. Vindtåligt – Ett parasoll ska självklart kunna stå pall i både väder och vind. Därför är det bra om man väljer ett som är både stadigt och stabilt. Man vill ju inte behöva oroa sig för att eventuella vindpustar ska välta omkull parasollet!

Ett tidigare projekt

Har du spanat in ett av våra tidigare projekt då vi hjälpte caféet Kajsas i parken? Målet var att skapa ett regnskydd för de fikande gästerna och samtidigt underlätta för caféets anställda. Lösningen blev att vi monterade två otroligt stora och dekorativa parasoll som sammanlagt täckte hela 50 kvm! Resultatet blev att gästerna höll sig torra medans de anställda inte behövde flytta runt möbler i regnet. En perfekt lösning för just Kajsas i parken!

Vill du få hjälp med något liknande? Då kan du med fördel höra av dig till oss! 

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du önskar professionell hjälp, från början till slut, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet. Med nästan 30 års erfarenhet av solskydd kan vi hjälpa dig att hitta den lösning som passar bäst för just dig och dina förutsättningar!

Hos oss hittar du ett stort utbud av både terrass- och fönstermarkiser samt lamell-, plissé- och rullgardiner. Självfallet erbjuder vi även monteringshjälp och du har också möjligheten att se produkterna i vårt showroom (OBS – förhandsbokning krävs).

Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se vid ytterligare funderingar, varmt välkommen!