Publicerad 2019-05-21 i kategorin Mörkläggning

Tätslutande persienner

morklaggande persienner

Med hjälp av ett par persienner bestämmer du själv hur dagsljuset ska falla in genom fönstret. Det är ett av de vanligaste alternativen för insyn- och solavskärmning i våra hem. Men visst vet du att vi även erbjuder tätslutande persienner?

 

Innehåll

  • Skillnaden mellan tätslutande och vanliga persienner
  • För extra mörkläggning
  • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Skillnaden mellan tätslutande och vanliga persienner

När solen ligger mot fasaden är persienner ett perfekt alternativ för att förhindra att inomhustemperaturen ska bli allt för varm. Under de varma sommarmånaderna bidrar därför ett par persienner med att skapa en behaglig inomhusmiljö.

 

Vanliga persienner

Den vanliga persiennen är ett klassiskt solskydd där du med hjälp av lamellerna väljer vilket ljusinsläpp du önskar. De finns i otaliga varianter och går att konstruera efter dina önskemål. Anledningen till att vanliga och klassiska persienner endast benämns som insyn- och solavskärmning och inte som mörkläggande är just på grund av att de kan släppa igenom oönskat ljus. Trots att lamellerna överlappar varandra så är de inte nog hårt bundna i snörhålen för att stoppa ljus från att komma igenom.

 

 Tätslutande persienner

Persienner som är av tätslutande typ är däremot konstruerade på ett annat sätt vilket gör att ljuset inte kan strila igenom. De saknar nämligen snörhål, alternativt är snörhålen placerade på rumssidan av varje persiennlamell, vilket gör att stängningen blir tillräckligt stram för att hindra ljuset att komma igenom. Precis som vanliga persienner kan du välja att montera dem frihängande innanför fönstren eller mellan glasrutorna.

 

Sammanfattningsvis

Den främsta skillnaden mellan de två alternativen är hur snörhålen är konstruerade. Du kan därför fortfarande välja bland olika färger och material för att få det uttryck som passar din stil och hemmets interiör. Ett par tätslutande persiennerna passar utmärkt i både sovrummet och på kontoret, eller för att skärma av stora fönsterpartier.

Väljer du att dessutom att motorisera dina persienner kan du med hjälp av fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik automatiskt anpassa stängningen efter dina önskemål. Detta är ett modernt alternativ som ligger helt i tiden. Anpassa inställningarna efter dygnet, vädret, årstiden och dina önskemål.

 

För extra mörkläggning

Om du önskar lite extra mörkläggning erbjuder vi fler olika alternativ som fungerar perfekt att använda som komplement till dina persienner. Du kan exempelvis välja att kombinera dem med en mörkläggande rullgardin eller plisségardin, de populäraste alternativen när det kommer till mörkläggning.

Läs mer om: Hur du hittar billiga mörkläggningsgardiner.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du önskar professionell hjälp, från början till slut, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet. Med nästan 30 års erfarenhet av solskydd kan vi hjälpa dig att hitta den lösning som passar bäst för just dig och dina förutsättningar!

Hos oss hittar du ett stort utbud av både terrass- och fönstermarkiser samt lamell-, plissé- och rullgardiner. Självfallet erbjuder vi även monteringshjälp och du har också möjligheten att se produkterna i vårt showroom (OBS – förhandsbokning krävs).

Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se vid ytterligare funderingar, varmt välkommen!