Publicerad 2019-03-25 i kategorin Solskydd inomhus

Så väljer du rätt solskydd till altan

Svenskarna fortsätter att bli allt mer frälsta i sina altaner, vilka uppförs i fler och fler hem. För att kunna nyttja sin altan till max gäller det däremot att man investerar i ett passande solskydd. Men hur gör man egentligen detta? I denna artikel berättar vi mer om hur du väljer rätt solskydd till just din altan.

Innehåll 

  • Olika typer av solskydd
  • Ta hjälp av Persiennteamet

 

Olika typer av solskydd 

När det kommer till solskydd brukar vi framförallt dela in dem i två olika kategorier: de som används inomhus och de som används utomhus. Vilken av dessa produktkategorier som passar bäst för just dig, beror egentligen på om du har en inglasad- eller icke inglasad altan. Låt oss berätta mer om de olika alternativen som finns:

 

Solskydd för utomhusbruk

De solskydd som framförallt används för altaner utomhus är terrassmarkiser. Fördelen med dessa är att dem går att få i väldigt stora storlekar, vilket gör att du kan få ett förstklassigt skydd mot både väder och vind. Oavsett hur stor eller liten din altan är.

De stora markiserna ger dig inte enbart ett förstklassigt skydd mot solen, utan också mot regn och rusk. Tack vare det vattenavstötande tyget som numera är standard på dessa produkter, går det nämligen att vistas utomhus trots att det regnar ute.

Somfy

Med andra ord skapar alltså terrassmarkiserna ett extra rum i ditt hem. Ett härligt utomhusrum som kan utnyttjas under såväl soliga som regniga dagar. Utan att du behöver investera i och bygga en inglasning.

För dig som har en mindre altan kan vi varmt rekommendera någon av nedanstående terrassmarkiser:

Letar du däremot efter en terrassmarkis av modell större kan vi istället rekommendera dig någon av följande produkter:

Samtliga av våra terrassmarkiser för utomhusbruk kan även kompletteras med värmare för att skapa en ännu behagligare tillvaro, även under kyliga sommarkvällar. De kan också förses med automatik för att underlätta manövreringen.

Har du en inglasad altan men känner att du inte vill satsa på ett solskydd för inomhusbruk (vilka vi kommer berätta mer om nedan), kan däremot fönstermarkiser vara ett bra alternativ. För en mer traditionell look rekommenderar vi markiserna:

Önskar du däremot ett mer stilrent och modernt utseende rekommenderar vi dig att överväga vertikalmarkiser. Kika exempelvis in nedanstående produkter:

 

Solskydd för inomhusbruk

Har du däremot en inglasad altan och inte vill satsa på fönstermarkiser så kan solskydd för inomhus vara ett bättre alternativ. För att stänga ute solen och samtidigt skapa ett modernt och vackert utseende, rekommenderar vi dig att använda lamellgardiner.

lamellgardiner luxor

En stor fördel med dessa flexibla och snygga gardiner är att de kan monteras i nästan vilket fönster som helst. Oavsett om du har traditionella fönster, fönster som löper från golv till tak eller också sneda fönster.

Gillar du däremot inte lamellgardiner kan möjligtvis traditionella plisségardiner eller rullgardiner vara ett bättre alternativ.

 

Sammanfattningsvis

För att summera det hela är det i mångt och mycket dina egna preferenser som styr vilket solskydd som är bäst lämpat för altanen. Har du däremot en inglasad altan rekommenderar vi dig att investera i antingen fönstermarkiser eller också, lamell-, plissé eller rullgardiner. För dig som inte har någon inglasning så är terrassmarkiser att föredra.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du önskar professionell hjälp, från början till slut, kan du med fördel vända dig till oss på Persiennteamet. Med nästan 30 års erfarenhet av solskydd kan vi hjälpa dig att hitta den lösning som passar bäst för just dig och dina förutsättningar!

Hos oss hittar du ett stort utbud av både terrass- och fönstermarkiser samt lamell-, plissé- och rullgardiner. Självfallet erbjuder vi även monteringshjälp och du har också möjligheten att se produkterna i vårt showroom (OBS – förhandsbokning krävs).

Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se vid ytterligare funderingar, varmt välkommen!