Publicerad 2019-02-25 i kategorin Solskydd utomhus

Att tänka på när du ska köpa markis

Det finns många fördelar med att förse din bostad med markiser. För att få bästa möjliga lösning utifrån dina förutsättningar, finns det dock en del faktorer att överväga. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av fem saker att tänka på när du ska köpa markis.

Så väljer du rätt markis

För att hitta en markis som passar dig och dina behov bör du bl.a. tänka på följande:

1. Vart ska markisen användas?

Först och främst gäller det att fundera på vart markisen ska användas. Är det vid fönstret eller också vid terrassen/uteplatsen? Om du är på jakt efter ett solskydd som ska användas vid fönstret är fönstermarkiser att föredra. Ska den däremot användas vid uteplatsen är terrassmarkiser ett bättre alternativ.

2. Vilka väderförhållanden råder?

Som du troligtvis är medveten om kan det svenska vädret vara väldigt varierande. Från att ena sekunden vara strålande sol till att nästa sekund regna och blåsa kraftigt. Något som riskerar att skada markiserna om de inte dras upp.

Vill du däremot kunna använda dina markiser oavsett väder och vind bör du slänga ett öga på vertikalmarkiser, speciellt Zipscreens som tål extremt starka vindar. Precis som namnet antyder löper dessa vertikalt längs fönstrets utsida. Något som gör de väldigt robusta och hållbara även under de mest påfrestande väderförhållandena. Perfekt om du bor i närheten av havet eller på annan plats där hårda vindar är vanligt förekommande!

Bland vårt sortiment hittar du följande screens:

3. Vilken duk passar dina behov?

Numera kan markiser förses med en mängd olika dukar/vävar. Beroende på vilka väderförhållanden som duken kommer att utsättas för samt hur mycket ljusgenomsläpp du önskar, finns det däremot vissa alternativ som är bättre lämpade än andra.

För att lära dig mer om de olika materialen och dess egenskaper, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Att tänka på när du väljer markisduk”. Du är också varmt välkommen att kontakta oss direkt – vår kompetenta personal finns alltid nära till hands.

4. Hur ska markisen manövreras?

Som tidigare nämnts kan det svenska vädret slå om snabbt. Något som innebär att det fort kan bli mycket spring för att dra upp och skjuta ner markiserna. Har du inget problem med detta fungerar den traditionella manövreringen med polyesterband eller vev utmärkt.

Önskar du däremot ett mer lättanvänt alternativ kan vi varmt rekommendera dig att förse markiserna med motor och automatik. På så sätt kan du enkelt sköta manövreringen via din smartphone eller också med hjälp av en fjärrkontroll. Du kan också förse markiserna med en sol- och vindsensor – då anpassar dem sig automatiskt beroende på väder och vind.

5. Önskar du hjälp med monteringen?

För att ditt solskydd – oavsett om det gäller en fönster- eller terrassmarkis – ska fungera optimalt, gäller det att monteringen sker på korrekt sätt. Något som för den oerfarne kan vara svårt. När du väljer att köpa din markis hos oss på Persiennteamet har du därför alltid möjligheten att få hjälp genom hela processen – från start till montering.

Ta hjälp av Persiennteamet 

Oavsett hur dina behov ser ut kan du alltid få hjälp av oss på Persiennteamet. Förutom att erbjuda ett stort utbud av både fönster- och terrassmarkiser erbjuder vi även monteringshjälp samt möjligheten att se produkterna i vårt showroom (OBS – förhandsbokning krävs).

Hos oss ska du känna dig trygg. Vår kunniga och trevliga personal guidar dig därför gärna igenom de olika möjligheterna som finns. Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se vid ytterligare funderingar, varmt välkommen!