Publicerad 2019-01-03 i kategorin Solskydd utomhus

Vad kännetecknar bra markiser?

Det finns många anledningar till varför du bör använda markiser i hemmet. Men vad kännetecknar egentligen en bra markis? I denna artikel delar vi med oss av 5 saker som du bör leta efter i ditt nästa solskydd.

 

1. En slitstark duk

För att säkerställa att hållbarheten på dina markiser är så lång som möjligt gäller det att välja en tålig markisduk. Idag är det framförallt akrylfiber och screenväv som är dem bästa och mest använda dukarna på marknaden.

Fördelarna med dessa syntetiska material är många. Till de främsta hör dock deras överlägsna slitstyrka, vattenavstötning och höga färgbeständighet. Faktum är att detta syntetiska material har högst färgbeständighet av alla tyger på marknaden. Något som innebär att de kommer hålla sig snygga i många år framöver.

En annan stor fördel med den vävda akrylfibern är att den tål att rengöras, vilket förlänger livslängden ytterligare.

 

2. En hållbar konstruktion

På samma sätt som du bör leta efter en slitstark duk bör du även säkerställa att ditt framtida solskydd har en hållbar konstruktion. Det vill säga rejäla vikarmar och profiler som är tillverkade av strängpressat aluminium och/eller pressgjuten zink.

Detta är något som är väldigt viktigt med tanke på det svenska klimatet med stora temperaturskillnader, mycket fukt och hårda vindar. Vet du med dig att dina markiser kommer att utsättas för mycket hård vind rekommenderar vi dig även att välja vindsäkrade fallarmar.

 

3. Ett skyddande aluminiumtak eller kassett

Inte nog med att vi i Sverige får utstå stora temperaturskillnader, mycket fukt och hårda vindar, får vi även stå ut med en hel del nederbörd. Både i form av regn och snö. För att skydda duken även när den är infälld (ex. vid regn- eller snöfall) rekommenderar vi dig därför att välja en markis som kan kompletteras med takprofil eller satsar på semi- eller helkassett. Med andra ord ett skyddande hölje.

 

4. Enkel manövrering  

För att du ska använda dina solskydd på ett önskvärt sätt gäller det att dem är enkla att manövrera. Planerar du att montera många och stora markiser rekommenderar vi dig därför att även investera i en motor till markiserna. Något som med andra ord innebär att du även kan utrusta dem med automatik.

Genom att förse dina markiser med motor kan du enkelt manövrera dem via en fjärrkontroll eller också via din smartphone. Något som medför att dem garanterat kommer att användas på rätt sätt.

Vill du slippa tänka på när du ska sätta upp respektive ner dina solskydd, kan du med fördel investera i en sol- och vindsensor. Något som innebär att dem styrs automatiskt efter rådande väderförhållanden.

 

5. Monteringshjälp

Även om detta inte är någonting som har med markisernas funktion att göra så är det något som du bör kunna få från den leverantör du köper produkterna ifrån. Vi rekommenderar nämligen att alla typer av monteringar sker på ett fackmannamässigt sätt. Dels för att skydda markiserna men också ditt hem.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Om du är i behov av bra markiser, kan du med fördel inhandla dem hos oss på Persiennteamet. Med över 25 års erfarenhet från både privat- och företagskunder vet vi vad som krävs för att hitta ett högkvalitativt solskydd som passar just dina behov.

Vår kunniga och trevliga personal guidar dig gärna igenom de olika möjligheterna som finns. Självfallet hjälper vi dig även genom hela processen – från start till montering. Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!