Publicerad 2018-10-30 i kategorin Automatik

Därför bör du skaffa en motor till markisen

Med en motor till markisen kan du spendera ledig tid på sådant som är viktigt, utan att behöva tänka på att justera markisen efter väder. Låt oss berätta mer om markismotorns fördelar!

Tack vare markiser har du möjlighet att stänga ute solens strålar under allt för varma sommardagar. När vinden blir allt för stark eller regnet gör sig till känna, måste markiserna däremot rullas upp igen. Något som många finner både tids- och energikrävande. Som tur är finns det en lösning – automatik.

Genom att montera en motor i markisen kan du nämligen låta den utföra det tids- och energikrävande jobbet åt dig. Den tidigare tråkiga och tunga markisuppgiften blir istället till en fröjd. Särskilt om du väljer automatik från oss på Persiennteamet, då vi endast samarbetar med de främsta företagen på marknaden.

När det kommer till motordrivna markisen arbetar vi uteslutet med Somfy, vilka är världsledande inom området. Välj enkelt om du önskar trådlös eller trådbunden teknik så sköter vi resten!

Somfys kraftfulla elmotor monteras diskret i markisröret och du styr den sedan enkelt via din smartphone eller fjärrkontroll. Vill du göra vardagen ännu bekvämare har du dessutom möjlighet att komplettera din motor med timer eller sol- och vindsensor.

Med hjälp av en timer ställer du enkelt in under vilka tider markiserna ska vara uppe och när de ska vara nere. Vill du vara ännu bättre förberedd för det oförutsägbara, rekommenderar vi dock att du väljer det sistnämnda alternativet. Sol- och vindsensorn automatiserar nämligen hela processen.

Blir det för mycket sol åker markiserna ner och förhindrar att ditt hem blir för varmt, samtidigt som växter slipper bli uttorkade och möbler slipper blekas. Blåser det in oväntade vindbyar som riskerar att skada dina markiser åker det automatiskt upp igen.

Sammanfattningsvis

För att summera det hela finns det många fördelar med att investera i en motor till din markis. Till de allra främsta hör dock enkelheten, mångsidigheten och bekvämligheten som den medför. Dessutom verkar solskydd som går upp och ner under dagen avskräckande för potentiella inbrottstjuvar, vilket innebär ökad säkerhet.

 

Ta hjälp av Persiennteamet

Vi på Persiennteamet har över 25 års erfarenhet av att hjälpa både företag och privatpersoner med allt som rör solskydd, installationer och automatik. Vår kunniga och trevliga personal guidar dig gärna igenom de olika möjligheterna som finns. Tveka inte på att höra av dig till oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!