Publicerad 2018-10-01 i kategorin Solskydd inomhus

Så hittar du rätt solgardin

Dem flesta av oss älskar sol och värme. Man ser fram emot värmen hela året och när den väl kommer, ja då är det lätt hänt att man tycker inomhustemperaturen är för hög. Det är faktiskt inte konstigt att man känner så, värmen blir lätt för intensiv och när man inte kan skydda sig från hettan i sitt hem så blir ångesten påtaglig. Det mest effektiva sättet att förhindra ett för varmt hem under dessa tider är solgardiner.

 

Innehåll

  • Olika varianter av solgardiner
  • Fördelar med solgardiner
  • Ta hjälp av en expert

 

Olika varianter av solgardiner

Solgardiner är inte bara praktiska utan de är också ett vackert komplement till ditt hem. Det finns gardiner i flera olika modeller, färger och material för allas smaker. Genom den här guiden kan du lätt hitta en som faller dig i smaken och uppfyller ditt behov. Det finns fyra olika kategorier av solgardiner att välja bland.

  • Hissgardiner
  • Rullgardiner
  • Lamellgardiner
  • Plisségardiner

 

Hissgardiner

Hissgardin

Hissgardiner är praktiska gardiner som enkelt rullas upp och ned efter behov. Det är ett perfekt alternativ för dig som gillar att variera utsikten genom fönstren. En fördel med hissgardiner är att de finns i så många olika variationer, de kan användas i alla typer av rum. Det är en vacker dekorativ gardin som samtidigt ger dig ett effektivt insyn- och solskydd.

Rullgardiner

Rullgardin

Kan användas till små, medelstora och stora fönster. Även rullgardiner finns i en mängd olika varianter. Med ett lättskött tyg som går att få i olika färger är det en snygg och praktisk gardin som skyddar bra mot solen.

Lamellgardiner

lamellgardiner luxor

För dig med stora fönster, eller panoramafönster är lamellgardiner ett perfekt alternativ. De går anpassa till alla fönster oberoende av storlek. De finns i olika tyg, tryck, enfärgade eller vävda mönster. De ger ett bra skydd mot solen, men kommer däremot alltid att släppa in ett visst ljus mellan lamellerna.

Plisségardiner

 

Plisségardiner

För dig med mindre fönster är plisségardiner ett utmärkt alternativ. Här kan du förutom att välja färg även bestämma täthet. Allt ifrån helt mörklagt till genomlysande beroende på hur just du vill ha det.

 

Fördelar med solgardiner

Det bästa och billigaste sättet att skydda ditt hem från solens varma strålar är genom solgardiner. Tack vare dess isolerande egenskaper stänger de effektivt ute oönskad sommarhetta, samtidigt som värme inifrån inte försvinner ut i onödan. Något som gör att du kan spara energi under såväl sommar som vinter.

När man investerar i solgardiner så skyddar man sig däremot inte bara mot solen, man dekorerar även hemmet och skapar en bättre akustik som gör det trevligare året runt.

 

Ta hjälp av ett proffs

Efter denna guiden hoppas vi att du har fått en bra grund att stå på inför ditt köp av solgardiner, och vilka alternativ som finns på marknaden. Om du fortfarande känner dig osäker eller har några funderingar är du varmt välkommen att rådfråga vår kunniga personal. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, välkommen!