Publicerad 2018-09-03 i kategorin Solskydd inomhus

Mellanglaspersienner – det effektiva solskyddet

Hur mycket vi än älskar solen så ställer den också till med mycket problem, inte minst inomhus, där sol i ögonen och ett alldeles för varmt inomhusklimat är någonting som vi störs utav. För att få bukt med dessa problem, kan du med fördel investera i klassiska mellanglaspersienner som länge har varit svenskarnas förstahandsalternativ när det kommer till solskydd inomhus.

 

Innehåll 

  • Fördelar med mellanglaspersienner
  • Tillbehör för ökad bekvämlighet
  • Ta hjälp av en fackman

 

Fördelar med mellanglaspersienner 

Som nämnts ovan har mellanglaspersienner varit svenskarnas förstahandsalternativ när det kommer till solskydd i flera decennier. Precis som namnet antyder är det en persienn som placeras mellan 2- eller 3-glasfönster, vilket medför en del fördelar, men det är däremot inte bara det som har gjort dem så pass populära.

En stor fördel med dessa produkter är att du ges möjlighet att kontrollera ljusinsläppet efter behov. Öppna dem om du vill släppa in solljuset, vinkla dem för att släppa in visst ljus eller stäng dem helt för att förhindra något ljusinsläpp.

Ibland är det däremot inte enbart ljuset som man vill stänga ute, utan det kan också vara nyfikna blickar från grannar eller förbipasserande. Med hjälp av persienner får du även detta – ett effektivt insynsskydd.

Att skydda mot ljusinsläpp och nyfikna blickar är däremot inte de enda fördelarna med mellanglaspersienner. Det kan nämligen även skräddarsys för att passa just dina behov, både när det kommer till mått och utseende.

Samtliga av våra mellanglaspersienner, Roulett, tillverkas alltid måttbeställda för att passa just dina fönster. Eftersom alla produkter skräddarsys efter dina behov, kan du således även välja färg på dina persienner – de behöver inte bara vara vita. Hos oss kan du välja mellan en mängd olika färger som gör att dem passar till just ditt hem!

För att summera det hela är fördelarna med dessa produkter att:

  • De är praktiska
  • De är flexibla
  • De kan anpassas efter dina behov
  • De är eleganta
  • De är prisvärda

 

Tillbehör för ökad bekvämlighet 

Att justera persiennerna för jämnan kan däremot ta på krafterna och till slut kanske man inte bryr sig om att justera dem alls. Som tur är har du möjligheter att komplettera din Roulettpersienn med flera olika typer av manövreringsalternativ – både manuella och motor styrda.

Genom manövrering med motor får du njuta av ökad bekvämlighet och ges möjlighet att enkelt justera persiennerna från sängen eller TV-soffan.

 

Ta hjälp av en fackman 

Som du märker är fördelarna med mellanglaspersienner många och det är inte konstigt att de har varit populära under så lång tid. Om du också vill investera i detta fantastiska solskydd, kan du med fördel ta hjälp av oss på Persiennteamet.

Vi har över 25 års erfarenhet av att hjälpa både privatpersoner och företag med allt som rör solskydd och installationer. Vår kunniga och trevliga personal guidar dig gärna igenom de olika valmöjligheterna och hjälper dig genom hela processen – från beställning till installation. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!