Publicerad 2018-06-18 i kategorin Solskydd utomhus

Så väljer du rätt solskydd till balkongen

Visst är det härligt med långa och soliga dagar på balkongen, men under de allra varmaste dagarna kan solen bli allt för påtaglig. Vid dessa tillfällen kan det vara väldigt skönt att ha tillgång till ett solskydd på balkongen som ger dig skugga och svala stunder. Men vilka typer av solskydd finns det att tillgå och hur går man tillväga för att välja rätt? I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vilka olika alternativ som finns, samt hur du går tillväga för att välja rätt solskydd för just din balkong.

 

Innehåll

  • Olika typer av solskydd till balkongen
  • Komplettera med automatik för enklare användning
  • Ta hjälp av en fackman

 

Olika typer av solskydd till balkongen

Om du redan äger någon form av solskydd eller också börjat att leta efter ett, är du troligtvis medveten om hur många alternativ det finns att tillgå på marknaden. Med anledning av detta kan det ibland kännas väldigt överväldigande när man ska göra sitt val och det kan vara svårt att veta vilket alternativ som bäst uppfyller ens behov.

Nedan tänkte vi därför berätta mer om våra mest populära alternativ när det kommer till solskydd på balkongen:

 

BC26 

solskydd balkong

BC26 är vår kanske mest vanliga och klassiska balkongmarkis. Något som inte är konstigt med tanke på alla dess praktiska egenskaper. Med hjälp av detta solskydd kan du nämligen snabbt och smidigt förändra din balkong till en sval, skuggig och trivsam uteplats.

En stor bidragande faktor till att BC26 blivit så pass populär är dess praktiska ställning/stödben som möjlig enkel och flexibel montering utan att göra någon åverkan på fasaden. Istället för att monteras i fasaden fästs nämligen stödbenen enkelt mellan golv och tak.

Utöver den smidiga monteringsställningen är markisen försedd med robusta fallarmar med justerbar fjäderspänning. På så sätt håller markisen maximal spänning, vilket förlänger dess livslängd. Även markisduken på detta solskydd är av hög kvalitet och du kan välja mellan ett stort utbud av vävar, innehållandes allt från enfärgade till randiga utföranden. På så sätt hittar du garanterat något som uppfyller dina krav både vad gäller egenskaper och utseende.

Läs mer om BC26.

 

Toskana 

solskydd balkong

Även Toskana är en balkongmarkis som har ett klassiskt utseende i en modern tappning. När du väljer att investera i detta solskydd får du en produkt som kopplar samman både funktion och design på ett väldigt naturligt sätt.

Till skillnad från BC26 fästes Toskana direkt i fasaden, men i likhet med föregående modell innehar den också väldigt robusta fällarmar som ger markisen en svårslagen spänning på duken. En annan stor fördel med denna produkt är duken om kapslas i kassetten när den är infälld, vilket ger den ett bra skydd mot väder och vind. Något som i sin tur gör att markisens livslängd ökar markant. Solskyddet är även utrustat med en mängd andra användarvänliga funktioner!

Läs mer om Toskana.

 

FA22

balkongmarkis priser

FA22 erbjuder ett väldigt högkvalitativt solskydd till balkongen, samt ett modernt och attraktivt utseende. Tack vare dess traditionella gavlar och höga kvalitet erbjuder denna produkt väldigt mycket markis för pengarna, samtidigt som hållbarheten är väldigt god.

Utöver detta finns även andra tillval som takprofil och du har även möjligheten att välja mellan en mängd olika markisdukar och markisstativ, vilket gör att du garanterat hittar något som stämmer väl överens med ditt hems utseende.

Läs mer om FA22.

 

Komplettera med automatik för enklare användning

Som standard levereras de flesta markiserna med antingen vev, vevbox eller polyesterband. Även om det inte är allt för jobbigt att manövrera solskyddet på detta viset ett fåtal gånger, kan det snabbt kännas ansträngande vid skiftande väder då markisen kan få fällas upp och ner var och varannan minut. Något som i sin tur kan leda till att den inte användas lika ofta som den borde.

För att underlätta manövreringen och se till att ditt nyinvesterade solskydd kommer till användning lika ofta som det bör, kan du med fördel välja att komplettera det med automatik. På så sätt kan du snabbt och enkelt styra din markis med hjälp av fjärrkontroll eller också direkt från din smartphone. Du har även möjlighet att komplettera dem med sol- och vindsensor, vilket gör att de automatiskt justerar markiserna beroende på väder och vind.

När det kommer till automatik arbetar vi på Persiennteamet uteslutet med produkter från Somfy, vilka är världsledande inom området. Med anledning av detta är vi även certifierade Somy Experter, vilket innebär att vi genomgått utbildning om dess motorer och automatisering.

Läs mer om automatik.

 

Ta hjälp av en fackman

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilka olika typer av solskydd som finns tillgängliga till balkongen, samt hur du går tillväga för att välja ett skydd som passar just dig och din balkong.

Om du fortfarande känner dig osäker på vilket alternativ som är bäst lämpat för dina behov eller har några andra frågor, kan du med fördel kontakta vår kunniga och trevliga personal som guider dig igenom de olika alternativen. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!