Publicerad 2018-06-04 i kategorin Terrassmarkis

Så hittar du rätt altanmarkis

Alla älskar vi väl att spendera långa dagar i solstolen, men under sommarens allra varmaste dagar kan det faktiskt bli lite väl varmt på altanen. Det kan därför vara skönt att investera i en altanmarkis som hjälper till att skapa en behaglig utomhusmiljö. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att hitta rätt altanmarkis för just dig och ditt hem!

 

Innehåll

  • Olika typer av altanmarkiser
  • Komplettera med tillbehör
  • Rådfråga ett proffs

 

Olika typer av altanmarkiser

Om du redan har börjat leta efter markiser, är du troligtvis medveten om hur många alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Något som gör att du garanterat hittar en altanmarkis som uppfyller dina krav på såväl utseende som funktion.

Det stora utbudet kan dock göra det svårt att navigera och veta vilka alternativ som är bäst. Nedan tänkte vi därför underlätta ditt val genom att gå igenom de olika altanmarkiserna som vi på Persiennteamet saluför, samt berätta om när de bör användas.

 

FA22

Balkongmarkis priser 

Äger du en mindre altan eller endast är i behov av att kunna skydda dig mot solen på vissa delar utav den, kan vi varmt rekommendera den smidiga markisen FA22. En högkvalitativ och stilren altanmarkis som enkelt monteras direkt på vägg eller tak.

Läs mer om FA22.

 

FA24

Billiga balkongmarkiser 

Ytterligare ett alternativ för dig som äger en mindre altan är systermodellen till FA22, kallad FA24. Precis som ovanstående modell är FA24 väldigt kompakt men också väldigt robust. Den är även försedd med specialdesignade gavlar som hjälper till att skapa ett modernt och stilrent intryck.

Läs mer om FA24.

 

FA42

FA42 Altanmarkis 

Har du däremot en större uteplats, kan vi istället rekommendera FA42. En stor och väldigt prisvärd altanmarkis som har en maxbredd på 7 meter, samt ett utfall på max 4 meter. Inte nog med FA42 är väldigt prisvärd är den också väldigt snygg med dess traditionella utseende och tåliga konstruktion. Något som har gjort den till vår absoluta bästsäljare!

Läs mer om FA42.

 

FA44

FA44

Ett annat alternativ för stora uteplatser är FA42s systermodell FA44. Också den en väldigt robust modell med modern och stilren design. Perfekt för den trendmedvetna som vill önskar en markis med lång livslängd och extra fokus på design.

Läs mer om FA44.

 

FA62

FA62 

En modell som bäst skulle kunna beskrivas som ett mellanting är FA62. Kort och gott en mellanstor altanmarkis som går att få med en bredd på upp till 5 meter. Den högkvalitativa markisen levereras i en praktisk helkassett, vilket gör att väven skyddas mot väder och vind när den är infälld.

Utöver detta är FA62 utrustad med en mängd andra användarvänliga funktioner som justerbar lutning, justerbara infästningskonsoler och enkel manövrering.

Läs mer om FA62.

 

FA64

FA64 

Om du attraheras av alla de användarvänliga funktionerna som FA62 erbjuder, men känner att den är något för liten, kan vi istället rekommendera FA64. En altanmarkis med samma attraktiva utseende och användarvänliga funktioner som däremot går att få med en bredd på upp till 7 meter.

Läs mer om FA64.

 

Family Design Plus

Hestra Fam 

Letar du efter en modern altanmarkis som kombinerar design och funktion på bästa sätt, kan vi rekommendera den stora markisen Family Design Plus som lämpar sig utmärkt att använda på stora uteplatser.

Läs mer om Family Design Plus.

 

Duox dubbelmarkis

Duox dubbelmarkis 

Om du har en stor och fristående uteplats eller inte har möjligheten att fästa en markis i fasaden, kan vi varmt rekommendera Duox dubbelmarkis. En praktisk altanmarkis som består av två vikmarkiser i en och samma kassett.

Läs mer om Duox dubbelmarkis.

 

Komplettera med tillbehör 

En annan stor fördel med att handla dina markiser hos oss på Persiennteamet är att du kan komplettera dem med en mängd olika tillbehör. Tillbehör som förenklar användningen och gör den mer bekväm!

 

Automatik

Samtliga av våra altanmarkiser kan exempelvis förses med automatik, vilket gör att du enkelt kan manövrera dem via fjärrkontroll eller via din smartphone. På så sätt kommer de garanterat att användas samtidigt som du slipper att springa fram och tillbaka för att dra upp och ner markisen hela tiden.

Om du väljer att komplettera dina markiser med automatik är du i trygga händer. På Persiennteamet arbetar vi uteslutet med produkter från Somfy, vilka är ledande inom området. Vi är dessutom certifierade Somfy experter, vilket innebär att vi är utbildade på dess produkter.

Inte nog med detta kan du även välja att komplettera markiserna med en sol- och vindsensor som automatiskt justerar dem beroende på vad det är för väder och vind.

 

Värmare

Den svenska sommaren bjuder vanligtvis på ett väldigt skiftande väder med varma dagar och kyligare kvällar. Trots att det kan vara lite kyligt ute kan vädret vara väldigt trevligt, vilket gör att man kanske vill sitta ute ändå. Om du vill vara säker på att du kan sitta ute och njuta av de friska sommarkvällarna, kan du med fördel komplettera din altanmarkis med en värmare.

 

Rådfråga ett proffs

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilka altanmarkiser som finns tillgängliga på marknaden, samt vilken som passar just dig och dina behov. Om du fortfarande känner dig tveksam kan du med fördel kontakta vår trevliga och kunniga personal som gärna guidar dig genom de olika alternativ. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!