Publicerad 2018-05-29 i kategorin Solskydd utomhus

Så väljer du rätt balkongmarkis

Balkongmarkis

Är du på jakt efter en ny markis till balkongen, men är osäker på vilka alternativ som finns marknaden samt vilken utav dem som passar bäst för just dig och dina behov? Då har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi på Persiennteamet erbjuder ett stort utbud av praktiska och vackra balkongmarkiser, tänkte vi i denna artikel dela med oss av tips och råd som underlättar ditt köp.

 

Innehåll

  • Att tänka på för att hitta rätt markis
  • Olika typer av balkongmarkiser
  • Automatik – för bekväm användning
  • Köp din balkongmarkis hos Persiennteamet

 

Att tänka på för att hitta rätt markis

Som vi har varit inne på tidigare kan det vara lättare sagt än gjort att hitta ett par lämpliga markiser till balkongen. Genom att fundera på nedanstående frågor blir det enklare att göra ett korrekt val:

 

1. Hur stor markis behöver du / vill du ha?

Det allra första du bör fundera över är markisens storlek. Ska den passa en mindre balkong i ett flerbostadshus eller ska den passa på en större terrass i en villa?

 

2. Hur ska den monteras?

Förutom att fundera över storleken gäller det även att ta hänsyn till förutsättningarna som ges för montering. Kan markisen monteras direkt i husväggen eller måste den monteras på annat sätt? Beroende på detta kan vissa alternativ vara bättre lämpade än andra.

 

3. Hur vill du styra markisen?

En markis kan styras på en rad olika sätt, antingen med klassiska snören och vevstänger eller också med automatik, vilket bl.a. möjliggör styrning via fjärrkontroll och smartphone. Fundera därför på vilket sätt som passar dig när du ska sätta ner och dra upp din markis!

 

4. Vad önskar du färg och stilmässigt?

Markisvävar går att få i en mängd olika färger och stilar. Fundera därför på vilken kulör och stil som faller just dig i smaken. Önskar du exempelvis ett mer modernt eller klassiskt utseende?

 

5. Finns några andra behov som behöver tillgodoses? 

Sist men inte minst bör du fundera på om det finns några andra behov som behöver tillgodoses. Bor du exempelvis på en plats där det blåser och regnar mycket, kan det vara värt att satsa på en något tåligare väv.

 

Olika typer av balkongmarkiser

Om du redan äger ett par markiser sedan tidigare eller också börjat undersöka dina alternativ, har du troligtvis slagits om hur många valmöjligheter som finns i markisdjungeln. Något som är väldigt positivt i det avseendet att du garanterat hittar något som passar just dig, men också något som kan göra det svårt att bestämma sig.

För att uppnå bästa resultat gäller det att välja en markis som bäst uppfyller ens behov när det kommer till funktion och utseende. Nedan tänkte vi därför berätta mer om vilka olika balkongmarkiser vi på Persiennteamet tillhandahåller, samt vilka behov de uppfyller:

 

BC 26

balkongmarkis

Om du är på jakt efter en kompakt men robust balkongmarkis som passar för mindre balkonger i exempelvis bostadshus, kan du med fördel investera i BC 26. En väldigt smidig markis som snabbt och enkelt förvandlar din balkong till en trivsam uteplats med skugga. Perfekt för varma sommardagen när solen blir allt för påtaglig!

BC 26 är utrustad med robusta och smarta stödben som monteras utan att göra åverkan på fasaden. De praktiska fallarmarna gör att duken enkelt kan justeras och vecklas in, samt att den alltid är spänd på bästa sätt.

 

FA22 

balkongmarkis priser

Även FA22 är en markis som lämpar sig utmärkt att använda på balkongen, men även på mindre terrasser. Till skillnad från BC 26 monteras denna markis direkt på husets fasad eller i taket, vilket gör den väldigt stabil.

FA22 är en mycket högkvalitativ markis som är försedd med traditionella gavlar som ger en lång livslängd. Förutom att du har möjlighet att välja mellan en mängd olika akryldukar med maximal ljus- och väderbeständighet, har du även möjlighet att välja mellan 13 färger på markisstativet. På så sätt kan du garanterat komponera en balkongmarkis som passar just dig och ditt hus!

 

FA24

billiga balkongmarkiser

FA24 är en större modell till föregående markis. Trots detta är den väldigt kompakt och robust, vilket gör att det står emot väder och vind väldigt bra. Den har även en modern och stilren design som gör att den känns väldigt exklusiv. Mycket tack vare sina specialdesignade gavlar som knyter ihop den fyrkantiga formen på bärröret med det runda valsröret.

Likt föregående modell har du även möjligheten att välja mellan ett stort utbud av markisdukar, samt markisstativ i 13 olika färger. Perfekt för det moderna hemmet!

 

Toskana 

vad kostar balkongmarkis

Om du letar efter en mer modern tappning på de klassiska markiserna, kan du med fördel ta en extra titt på Toskana. En högkvalitativ markis som kombinerar både design och funktion på bästa sätt.

Tack vare dess smarta utformning ligger exempelvis hela markisduken inkapslad och skyddad mot väder och vind när den är infälld, vilket gör livslängden maximal. Utöver detta ges du många möjligheter att påverka utseenden med någon av de 200 olika vävdesignerna.

 

Automatik – för bekväm användning 

motoriserad rullgardin

Förutom att du har möjlighet att välja mellan en mängd olika vävdesigner och markisstativ, har du även möjligheten att komplettera din balkongmarkis med tillbehör som förenklar användningen.

Samtliga av de markiser vi tillhandahåller kan nämligen förses med automatik, vilket gör att de enkelt och bekvämt kan styras via fjärrkontroll eller din smartphone. På Persiennteamet arbetar vi uteslutet med Somfy som är världsledande inom området.

Med hjälp av Somfys motorer och styrningar får du ut de mesta av dina markiser samtidigt som de blir en naturlig del av ditt boende. Tunga och tråkiga uppgifter blir plötsligt lätta och roliga!

 

Köp din balkongmarkis hos Persiennteamet

Som du märker finns det många valmöjligheter och mycket att tänka på när man ska investera i balkongmarkiser. För att underlätta valet kan du med fördel kontakta vår trevliga och kunniga personal som gärna guidar dig genom de olika alternativ. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!

Hos oss på Persiennteamet hittar du ett stort utbud av högkvalitativa markiser. Våra produkter kommer uteslutande från marknadsledande varumärken och kan skräddarsys för att passa just dina förutsättningar och behov.