Publicerad 2018-05-08 i kategorin Terrassmarkis

Så hittar du den bästa terrassmarkisen

Sommaren närmar sig med stormsteg och för många väntar det semester med långa dagar i solstolen. Ibland händer det dock att solen blir allt för påtaglig och man har känner att det är dags att investera i en terrassmarkis. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du går tillväga för att hitta den bästa terrassmarkisen!

Innehåll 

  • Olika typer av terrassmarkiser
  • Automatik – för bekväm användning
  • Rådfråga ett proffs

Olika typer av terrassmarkiser 

När det kommer till att hitta den bästa terrassmarkisen så bör beslutet grunda sig i dina behov. För att uppnå bästa resultat gäller det nämligen hitta den markis som bäst passar uppfyller dina krav.

Nedan tänkte vi därför berätta mer om de olika markisalternativen, samt när de lämpar sig bra att använda:

Duox dubbelmarkis

Duox dubbelmarkis

Om du bor i villa och har en stor terrass eller trädgård som du vill kunna skydda mot solen, kan vi varmt rekommendera Duox dubbelmarkis. En stor och flexibel vikmarkis som effektivt förvandlar din uteplats till ett behagligt uterum för hela familjen.

FA22

FA20

Om du däremot letar efter en mindre och mer kompakt markis som passar på den mindre terrassen eller balkongen, kan vi istället rekommendera FA22. En högkvalitativ produkt som ger mycket markis för pengarna.

FA24

FA24

Likt föregående modell lämpar sig även FA24 utmärkt att använda på mindre terrasser och balkonger. Med både hållbarhet och design i fokus är detta den perfekta markisen för det moderna hemmet som värdesätter en känsla för detaljer.

FA42 

FA40

FA42 är vår allra bästsäljande terrassmarkis som uppfyller ett brett spektrum av behov. Kort och gott en snygg, praktisk och prisvärd markis.

FA44 

FA44 med rullkappa

Om du letar efter en stor och robust terrassmarkis som fortfarande har designen i fokus, kan vi varmt rekommendera FA44. En högkvalitativ markis baserad på FA42 men med fler tillval och designade gavlar.

FA62

FA62

Letar du efter en markis som passar den mindre till medelstora terrassen är FA62 det perfekta alternativet för dig. En välbyggd och elegant markis som effektivt står emot regn och rusk.

FA64 

FA64

Med FA64 får du samma egenskaper och eleganta utseende som föregående modell, med enda skillnaden att FA64 går att få med en bredd på upp till 700 cm. Ett perfekt alternativ för dig som innehar en lite större uteplats.

Family Design Plus

Hestra Fam

För dig som letar efter en stor och modern terrassmarkis som sätter både design och funktion i fokus, kan vi rekommendera Family Design Plus. En hållbar och elegant produkt som effektivt står emot väder och vind. Tack vare detta är även livslängden för denna markis väldigt lång.

Toskana

Toskana

Toskana är en modern tolkning av de klassiska markiserna som du ser på de flesta hus runt om i Sverige. Ett perfekt alternativ för dig som äger ett par äldre markiser och önskar att behålla samma utseende.

Automatik – för bekväm användning

En stor fördel med våra produkter är att samtliga kan utrustas med automatik som förenklar användandet. I och med detta så monteras en liten och diskret elmotor i markisröret, vilket gör att du enkelt kan styra dem via fjärrkontroll eller telefonen.

Om du vill göra det ännu mer bekvämt kan du även installera en sol- och vindsensor som automatiskt justerar markiserna beroende på vädret.

På Persiennteamet arbetar vi uteslutande med Somfy, vilka är världsledande inom området automatik. Du garanteras således en högkvalitativ produkt som kommer att hålla i många år framöver.

Rådfråga ett proffs

Vi hoppas nu att du har bättre koll på terrassmarkiser och de olika modellerna som finns tillgängliga. Om du fortfarande är osäker på vilken av modellerna som bäst uppfyller dina behov, kan du med fördel kontakta vår kunniga personal som hjälper dig att hitta den bästa terrassmarkisen. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!