Publicerad 2018-05-02 i kategorin Solskydd utomhus

Så väljer du rätt Restaurangmarkiser

Äger du en restaurang och upplever att temperaturen inomhus blir för hög? Eller vill du skapa en trevlig uteservering som skyddar gästerna mot direkt solljus? Då kan det vara en utmärkt idé att investera i restaurangmarkiser!

 

Innehåll

  • Olika typer av restaurangmarkiser
  • Värmare – för kyliga kvällar
  • Automatik – för bekväm användning

 

Olika typer av restaurangmarkiser

I takt med att klimatet blir allt varmare och allt fler föredrar att sitta ute under sommarmånaderna, ökar också efterfrågan av markiser på restauranger. När det kommer till restaurangmarkiser måste de självklart väljas efter behov och förutsättningar. De allra viktigaste kriterierna brukar dock vara att markiserna ska vara stabila, ha ett attraktivt utseende, samt att de är enkla att hantera.

Nedan tänkte vi därför berätta mer om de olika markisalternativen som kan användas för att skapa en attraktiv miljö för dina besökare:

 

Terrassmarkiser

Om du önskar att täcka ett stort område utomhus och ge dina gäster ett väldigt effektivt solskydd, kan vi varmt rekommendera terrassmarkiser som är det allra populäraste alternativet bland restauranger. När det kommer till denna typ av markiser så finns det framförallt två olika alternativ – de som fästs på fasaden och de som är fristående.

Café i Gamla stan

Funktions- och utseendemässigt är de likvärdiga, men beroende på hur era förutsättningar ser ut passar vanligtvis den ena varianten bättre än den andra. En stor fördel med de väggfasta markiserna är att de enkelt monteras på fasaden och skapar ett trevligt utrymme i nära anslutning till restaurangen. Fördelen med de fristående alternativen är att de kan placeras var som helst och täcker en ännu större yta än de väggfasta.

Dubbelmarkis utomhus

Utforska vårt stora utbud av högkvalitativa och vackra terrassmarkiser för att hitta ett alternativ som passar just er restaurang!

 

Fönstermarkiser 

Många gånger är det dock inte bara nödvändigt att investera i terrassmarkiser för att skapa trevliga sällskapsytor utomhus, det är också nödvändigt att införskaffa fönstermarkiser som skapar ett trevligt inomhusklimat. Med hjälp av fönstermarkiser kan du nämligen skärma av solen på ett effektivt sätt samtidigt som dina gäster fortfarande har möjlighet att njuta av utsikten.

Utforska vårt stora utbud av högkvalitativa och vackra fönstermarkiser för att hitta ett alternativ som passar just era behov!

 

Värmare – för kyliga kvällar 

Trots våra varma sommardagar kan temperaturen snabbt sjunka under kvällarna. För att skapa en trevlig uteservering som kan utnyttjas under såväl dagar som kvällar, kan du med fördel komplettera dina markiser med värmare. I vårt sortiment hittar du därför ett stort utbud av både större och mindre värmare som passar alla typer av uteserveringar!

 

Automatik – för bekväm användning 

Som nämnts tidigare så finns det många gånger ett stort behov av att markiserna ska kunna hanteras på ett enkelt och bekvämt sätt, vilket kan lösas med hjälp av en markismotor. På Persiennteamet arbetar vi med högkvalitativa produkter från Somfy som är världsledande inom automatik.

En elmotor från Somfy monteras diskret och väl skyddat inne i markisröret eller i persiennens överlist och utför hela arbetet åt dig år efter år efter år…

Utöver detta kan markiserna dessutom utrustas med andra bekvämligheter som fjärrkontroll samt sol- och vindsensor som automatiskt justerar dem efter solljuset.

 

Rådfråga ett proffs 

Vi hoppas nu att du har bättre koll på restaurangmarkiser och de olika modellerna som finns tillgängliga. Om du fortfarande är osäker på vilken typ av markis som bäst uppfyller dina behov är du varmt välkommen att rådfråga vår kunniga personal som guidar dig igenom de olika alternativen. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!