Publicerad 2018-05-02 i kategorin Automatik

Markismotorer och dess fördelar

Oavsett om du redan äger eller funderar på att investera i nya markiser, kommer du ganska snabbt att inse hur pass bekvämt det är att göra sig av med vev eller dragband för att istället skaffa sig motordrivna markiser. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om de fördelar du kommer att uppleva med hjälp av en markismotor!

 

Innehåll 

  • Fördelar med markismotorer
  • Vilka markiser kan motoriseras?
  • Rådfråga ett proffs

 

Fördelar med markismotorer

Som du troligtvis är väl medveten om kan den svenska sommaren bjuda på väldigt varierande väder. Ena stunden kan solen kika fram, andra kan regnet göra sig påmint. Den svenska sommaren i ett nötskal.

Eftersom markiser inte trivs särskilt bra i regnet innebär det att de helst ska rullas upp vid sämre väder, för att sedan rullas ner igen när solen är framme. Något som kan bli ganska jobbigt om man är tvungen att springa runt hela bostaden och manuellt dra upp och ner markiserna med hjälp av vev eller dragband. Många gånger kan det även leda till att markiserna inte används lika ofta.

Genom att istället investera i en markismotor kan du enkelt och bekvämt justera dina markiser. Om du dessutom väljer att skaffa en fjärrkontroll kan du sköta dem med ett enda knapptryck – direkt från soffan eller solstolen. Eller varför inte komplettera din markismotor med en sol- och vindsensor som automatiskt styr markiserna beroende på solljuset?

Andra fördelar med att automatisera dina markiser är att livslängden förlängs något eftersom de rullas ned och upp på ett varsamt sätt. Dessutom behöver du inte heller göra någon åverkan i fasaden för att få plats med dragband som annars ska dras in i bostaden.

De tre största fördelarna med en motor till markisen är således att:

  • Markiserna används oftare, dessutom på ett bekvämt sätt.
  • De hanteras på ett varsamt sätt, vilket förlänger livslängden.
  • Du slipper göra någon åverkan i fasaden för dragband.

 

Vilka markiser kan motoriseras? 

Idag finns det som tur är motorer som passar till alla typer av markiser. Oavsett om du planerar att investera i ett par fönstermarkiser, vertikalmarkiser eller terrassmarkiser kan du välja till en motor som gör användningen till en fröjd.

På Persiennteamet arbetar vi uteslutet med produkter från Somfy, vilka är ledande inom området automatik. En elmotor från Somfy monteras diskret och väl skyddat inne i markisröret eller i persiennens överlist och utför hela arbetet åt dig år efter år!

 

Rådfråga ett proffs

Om du vill investera i motoriserade markiser eller veta mer om dess fördelar, kan du med fördel rådfråga en fackman. På Persiennteamet har vi över 25 års erfarenhet av allt som rör solskydd och idag är vi ett fullservice företag som tillhandahåller både produkter och sköter montering av markiser.

Tveka inte på att kontakta vår kunniga personal om du önskar hjälp med att hitta den bästa lösningen för just dina behov. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!