Publicerad 2018-04-06 i kategorin Solskydd inomhus

Så väljer du rätt solskyddsgardiner

För att effektivt kunna reglera sol- och ljusinsläppet, värmen och avskildheten i din bostad, kan du med fördel investera i ett par solskyddsgardiner. Men hur går man egentligen tillväga för att välja rätt gardiner och vilka alternativ finns det? I denna artikel ger vi dig svaren!

 

Innehåll

  • Olika typer av solskyddsgardiner
  • Solskydd för utomhusbruk
  • Ta hjälp av en expert

 

Olika typer av solskyddsgardiner

Vi är troligtvis alla medvetna om hur påfrestande det kan vara när solen ligger och gassar på fönstren under varma sommardagar. Då kan det vara skönt att kunna stänga ute både ljus och hetta. Som tur är fyller solskyddsgardiner båda dessa funktioner och återfinns i en mängd olika färger, material och modeller. På så sätt kan du enkelt hitta en gardin som passar din smak och uppfyller dina behov. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen som finns tillgängliga:

 

Plisségardiner 

Om du har mindre fönster kan plisségardiner vara ett alldeles utmärkt alternativ. Till dessa kan du nämligen välja tyger i en mängd olika färger och typer av täthet. Allt ifrån genomlysande till total mörkläggning beroende på hur dina behov ser ut. En annan fördel med denna typ av gardiner är att de är väldigt prisvärda.

 

Hissgardiner

Om du mot förmodan inte gillar utseendet av ovanstående alternativ, kan hissgardiner vara ett bra alternativ. Ett både dekorativt och praktiskt alternativ som passar i alla typer av rum.

 

Rullgardiner 

Ett annat alternativ som kan användas till såväl små, medelstora och stora fönster är rullgardiner, som även dessa går att få i en mängd olika varianter. Tyget på dessa gardiner är väldigt lättskött och går likt plisségardinerna att få i olika färger och täthet, från fördunklade till helt mörkläggande.

Har du mindre eller medelstora fönster kan vi varmt rekommendera våra modeller Small eller Medium. För större fönster rekommenderar vi istället Large som kan monteras i både tak och vägg.

 

Lamellgardiner

För dig som däremot har väldigt stora fönster, kanske rent av panoramafönster, rekommenderar vi att man väljer lamellgardiner. Tack vare att monteringen sker med hjälp av flexibla monteringskonsoler kan de nämligen mått anpassas till att passa just dina fönster, oavsett hur stora de är. Välj enkelt mellan tyg med struktur, tryck, enfärgat eller vävda mönster – från transparent till mörkläggande.

Något som också kan vara bra att veta är att samtliga av våra gardiner går att motorisera för att passa det smarta, moderna hemmet.

 

Solskydd för utomhusbruk

Ibland räcker det dock inte med att enbart ta hjälp av gardiner, utan många har även en balkong eller terrass som man också vill skydda mot kraftig sol och värme. Vid dessa fall kan man med fördel passa på att investera i fönstermarkiser och/eller terrassmarkiser. Även dessa kan motoriseras och kopplas till automatik.

För att lära dig mer om vårt stora utbud, rekommenderar vi dig att utforska respektive kategori.

 

Ta hjälp av en expert

Vi hoppas nu att du har bättre koll på hur du går tillväga för att välja rätt solskyddsgardiner, samt vilka olika alternativ som finns. Om du fortfarande har några funderingar är du varmt välkommen att rådfråga vår kunniga personal. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, välkommen!